Trápenie starších minižiačok v Bystrici

13.12.2014 16:31

Naše staršie minižiačky zavítali prvýkrát v tejto súťažnej sezóne do Banskej Bystrice, kde odohrali s rovesníčkami z Ružomberka a Banskej Bystrice zápasy 4.kola oblastnej súťaže SBA. Posledné zápasy v tomto kalendárnom roku našim dievčatám vôbec nevyšli a po trápení si z Bystrice odviezli len výhru nad Ružomberčankami.

MBK Ružomberok – BKM Žilina   27:33 (05:16,10:07,09:04,03:06)
Boženíková 10b, Tarabíková a Váňová po 6b, Tlacháčová 4b, Kubíková L., Pekárová a Strážovcová po 2b, Horváthová 1b, Halamová, Hrbáňová, Košťálová, Kubíková S., Sedláčková
Fauly: 13/17       TH: RK 44% (18/8) – ZA 21% (14/3)

ŠKP 08 Banská Bystrica – BKM Žilina   25:20 (07:06,11:06,05:05,02:03)
Boženíková 8b, Váňová 5b, Tarabíková 3b, Sedláčková a Tlacháčová po 2b, Halamová, Horváthová, Hrbáňová, Košťálová, Kubíková L., Kubíková S., Pekárová, Strážovcová
Fauly: 18/18       TH: BB 32% (22/7) – ZA 15% (27/4) 

Hodnotenie trénera:
„Do Banskej Bystrice sme cestovali s cieľom oba zápasy vyhrať. Kvôli chorobe s nami necestovali Tamča B., Terka a Deniska, čo narobilo škrt v zostavách. My však máme vcelku široký káder a veľmi vyrovnaný, tak som veril, že dva zápasy 13 dievčat ustane a zvládne.
Bohužiaľ to baby dnes nezvládli a s celkovým výkonom družstva vôbec nie som spokojný. Bohužiaľ práve dnes sme odohrali naše najslabšie zápasy v sezóne a verím, že sa už túto sezónu nebudú opakovať! Dať za polčas proti výrazne oslabenému Ružomberku 10 a Bystrici 8 bodov je na túto kategóriu pod priemer a veľmi málo na to, aby sme pomýšľali na zaslúžené víťazstvo.
Proti oslabenému Ružomberku, ktorý na zápas nastúpil len s 9 hráčkami, sme začali vcelku dobre. V prvej časti hry sme si spravili slušný náskok, o ktorý sme však po tretej štvrtine takmer prišli pasívnou hrou bez pohybu s kvantom nepresností a nepremenných streleckých pokusov. Nechcelo sa nám behať a v obrane to poriadne škrípalo. Ružomberčanky, ktoré zápas dohrávali „s vyplazeným jazykom“ svojim pohybom vyčerpávali naše baby a nie naopak.
Do zápasu s domácimi dievčatami, v ktorom sa hralo o dočasné prvé miesto v tabuľke, sme nastúpili s tým, že okrem zmien v zostavách mali naše dievčatá pohybom rozbehať súpera a získavať fauly. Na prvý polčas sa ešte ako tak dalo pozerať. Súper zbieral jeden faul za druhým, čo sme bohužiaľ nedokázali využiť vyfaulovaním sa súperových opôr, ktoré mali zhodne po 4 osobné fauly, ako aj skórovaním z trestných hodov. V zápase sme si vypracovali vyložené šance, ktoré sme nepremieňali, v obrane sa baby držali ako tak. To, čo však nastalo v polčase druhom, nečakal asi nikto. Aj domácim a aj našim dievčatám to prestalo padať, hra upadla do prechádzkového tempa s veľkým počtom nepresností a chýb na oboch stranách. Náskok, ktorý si Bystričanky vypracovali v prvom polčase, sme veľmi pomaličky skresávali, aj keď sme mali na viac! Zbytočné držanie lopty so zvolením nezmyselnej prihrávky do rúk súpera namiesto rýchleho protiútoku a zakončenia, nedôrazné doskakovanie a „strach“ s maličkým sebavedomím našich dievčat prispelo k výsledku, aký sa zrodil. Zápas sa lámal v poslednej štvrtine, kde som babám veril, že v zložení, v akom nastupovali, majú na to, aby zápas otočili. Zvlášť, keď sme súperky často nepúšťali ani na našu polovicu a viac ako 70% štvrtiny sme odohrali pod súperovým košom, ktorý sme nepripravenými strelami len obhadzovali. Nedarilo sa nám v ničom, ani v trestných hodoch, ktoré mali o zápase rozhodnúť. Za druhý polčas sme mali 16 pokusov z trestných hodov a premenili sme len 2 s úspešnosťou 12% ! Diváci, rozhodcovia, obaja tréneri len nechápajúc krútili hlavami, čo sa s dievčatami na palubovke stalo a na čo sa veľmi zle pozeralo! Možno v tom mala prsty poverčivá 13tka? :)
Snahu a ako takú bojovnosť dievčatám vyčítať nemôžem. Ale táto snaha nebola dnes hodná víťazstva. Nebudem chváliť ani karhať jednotlivé hráčky. Dnes zlyhalo celé družstvo, väčšina dievčat, od ktorých sa očakávalo, že ostatné a nové dievčatá v družstve potiahnu, dnes zlyhala a odohrala podpriemerné zápasy. Dnes sme sa porazili sami! Je však pravdou, že niektoré hráčky sa necítili zdravotne v poriadku a v zápasoch sa premáhali.
Posledné súťažné zápasy sú už za nami, oslávenkyniam – Luciám, sme veľa radosti nespravili. Počas Vianoc prezimujeme teda na druhom mieste v tabuľke za vedúcou Banskou Bystricou a v najbližšom kole im opäť túto prehru niekoľko-násobne vrátime."

Fotogaléria

(LKO)

Späť