U10: Prvé zápasy mikro žiačok

04.12.2022 23:37

Naším najmladším dievčatám sa 1.turnaj mikroligy presunul na náhradný termín. Napriek tomu sa v nedeľu basketbalom bavili a s družstvom Piešťanských Čajočiek si zmerali sily v dvoch zápasoch, v troch súťažiach a z telocvične odchádzali s úsmevom.

BKM Žilina - Piešťanské Čajočky 43:24 (10:02,12:08,16:08,05:06)

BKM Žilina - Piešťanské Čajočky 56:31 (09:12,18:00,09:07,20:12)

Súťaž v prihrávkach: víťazné družstvo Piešťanské Čajočky 
Súťaž v driblingovom slalome: víťazné družstvo Piešťanské Čajočky
Súťaž v zakončení: víťazné družstvo BKM Žilina

Som rád, že aj napriek odloženej mikrolige sme so súperkami odohrali priateľské zápasy, čím sme si mohli odskúšať iné zápasové pravidlá a súťaže, ktoré sú určené pre mikroligu. Boli to prvé zápasy družstva r.2013 a pre niektoré dievčatá prvé zápasové minúty vôbec. Družstvo podľa očakávania potiahli basketbalovo skúsenejšie dievčatá Amy a Eliz, ktoré už majú v nohách pár zápasov. Som milo prekvapený, že sa osmelili a presadili aj ostatné dievčatá na čele s Kikou D., dokonca aj také, ktoré majú za sebou len 6 tréningov a sú o rok mladšie. Emke P. gratulujem k prvým košom!
Osobne som ani nečakal, že obe družstvá dajú pri hrubom čase 4x8 min až tak veľa košov a že až toľko dievčat sa bude tešiť zo streleného koša. Najviac ma však teší, že žiadna hráčka sa súperiek nebála a každá sa snažila v rámci toho, čo vie z tréningov.
Stále máme pred sebou 6 turnajov mikroligy, kde hlavným cieľom nebude výsledok, ale radosť z basketbalu a aplikovanie toho, čo budeme trénovať. Mikroliga je skvelá možnosť skúšať priamo v zápasoch veci z tréningov bez obavy o výsledok zápasu a tak sa vhodne pripraviť na nasledujúcu súťažnú sezónu.

(LKO)

Späť