U10: Víťazky 5.turnaja mikroligy

30.04.2023 11:42

Po dlhšej zápasovej prestávke opäť zbierali nové zápasové skúsenosti aj naše najmladšie basketbalové nádeje, tentokrát v hlavnom meste SR.
Na 5. turnaji mikroligy si naše dievčatá zmerali sily proti domácim BKM Petržalka Five stars, BK Nové Mesto nad Váhom a MIBA Stupava Funky Cats. Dievčatá sa tešili z troch víťazstiev a vyhrali aj dve tímové súťaže v basketbalových zručnostiach, k čomu im gratulujeme! 

BKM Petržalka - BKM Žilina 14:72 (04:10,02:24,06:10,02:28)
Brádlerová 30, Bajtošová 26, Dobiasová, Kubelová a Novotná po 4, Jankechová a Mičurová po 2, Barčiaková, Čačková, Fedorčíková, Puchríková, Rybáriková
 
BK Nové Mesto nad Váhom - BKM Žilina 12:60 (04:14,04:18,04:08,00:20)
Brádlerová 22, Bajtošová 14, Barčiaková 10, Jankechová a Puchríková po 4, Dobiasová a Rybáriková po 2, Čačková, Fedorčíková, Kubelová, Mičurová, Novotná
 
BKM Žilina - MIBA Stupava 54:24 (12:04,12:08,18:10,12:02)
Dobiasová 12, Bajtošová a Barčiaková po 8, Čačková, Jankechová a Rybáriková po 6, Brádlerová a Fedorčíková po 4, Kubelová, Mičurová, Novotná, Puchríková
 

FOTOALBUM

Hodnotenie turnaja:

Na 5. turnaj mikroligy sme sa veľmi tešili. Opäť sme si užili deň basketbalom a dievčatá sa snažili ukázať, čo všetko už vedia, ale hlavne hrali s radosťou. 
V prvom zápase, kým sme nabehli na našu vlastnú hru, tak nám to chvíľu trvalo a skôr sme sa prispôsobovali súperkám. Pôsobili sme rozpačito, neisto a miestami až chaoticky. Nechcelo sa nám doskakovať lopty, stáli sme ako sochy a čakali, kým nám lopta padne sama do rúk. Neskôr sa štýl hry vylepšil, oťukali sme sa a aj cestovná horúčka opadla. Taktiež sme si zvykali na kratšie ihrisko, nakoľko sa zápasy hrali na šírku ihriska.
Druhý zápas s NMnV mal už inú úroveň. Čakali nás staré známe, šikovné súperky. Dievčatá museli už aj viac porozmýšľať a snažili sa častejšie prihrávať dopredu a ťahať na kôš, o čom svedčí aj počet asistencií (17). Hralo sa veľmi bojovne a žiaden tím nechcel prehrať. Svedčí o tom aj viacero faulov v tomto zápase, ktorých sme sa v obrane dopustii. V druhej štvrtine sme mali 100% úspešnosť v pokusoch striel na kôš z hry.
Posledný zápas už nebol len o tých skúsenejších hračkách, ale odvahu a dravosť ukázali aj ostatné dievčatá a aj ony boli úspešné v streľbe na kôš. Rovnako aj získané lopty vysoko prevyšovali tie stratené.
V tímových súťažiach sa nám tentokrát darilo. Súťaže v basketbalovej zručnosti sme vyhrali v prihrávkach a v zakončovaní na kôš.
Najviac nás teší, že sa podarilo skórovať na turnaji všetkým hráčkam, niektoré si dali svoje prvé súťažné koše. Gratulujeme!
V neposlednom rade aj podpora našich rodičov a priateľov basketbalu v hľadisku prispeli k celkovej atmosfére, ktorú sme na 5. kole mikroligy mohli zažiť. Určite aj prácu organizátora turnaja hodnotíme veľmi pozitívne. Už teraz sa tešíme na posledné kolo, za ktorým opäť pocestujeme do Bratislavy.

(LKO, ZKU)

Späť