U10: Výborné výkony dievčat v mikrolige

30.01.2023 12:32
Výborné výkony predviedli dievčatá z najmladšieho družstva mikrožiačok, ktoré v nedeľu vycestovali na druhý súťažný turnaj do Nitry. Dievčatá zahrali perfektné zápasy a basketbalom sa bavili. Všetky ukázali svoju húževnatosť, šikovnosť a chuť hrať. Nakoniec sme si spod Zobora odniesli nielen tri zaslúžené víťazstvá, ale aj veľa nových skúseností.
 
IBAS Bratislava - BKM Žilina 08:74 (06:24,00:14,00:18,02:18)
Bajtošová 24, Brádlerová 22, Koberová 12, Rovderová 10, Dobiasová 4, Kubelová 2, Barčiaková, Čačková, Fedorčíková, Mičurová, Novotná, Puchríková, Rybáriková

MIBA Stupava - BKM Žilina 15:57(02:22,04:09,03:12,06:14)
Bajtošová 22, Brádlerová a Rovderová po 10, Dobiasová 6, Puchríková 3, Čačková, Koberová a Kubelová po 2, Barčiaková, Fedorčíková, Mičurová, Novotná, Rybáriková
 
BKM Žilina - BKM Junior UKF Nitra 54:19 (12:02,16:02,24:04,02:11)
Bajtošová 20, Dobiasová 10, Koberová 8, Brádlerová a Kubelová po 6, Mičurová a Puchríková po 2, Barčiaková, Čačková, Fedorčíková, Novotná, Rovderová, Rybáriková

FOTO a VIDEÁ zo zápasov

Hodnotenie trénerov:

Skoré vstávanie, dlhšie cestovanie, noví súperi, na konci úsmevy dievčat a naša spokojnosť. Tak by sa dal v skratke zhodnotiť náš druhý turnaj mikroligy v Nitre.
Bolo úžasné vidieť dievčatá priamo v akcii, ako hrali srdcom, s radosťou a každý zápas si doslova užívali. Aj my tréneri sme boli nadmieru spokojní s ich výkonom a dievčatá si naše pochvaly právom zaslúžili. Oproti prvému domácemu turnaju bol u viacerých dievčat badateľný herný posun a najmä to, že si baby viac verili, viac si pýtali loptu, aj sme sa už viac uvoľňovali a nebáli sa zakončovať. U skúsenejších dievčatách sme skúšali zapájať viac tímovú hru, u tých nových zas individuálnu, aby sa nebáli driblovať do koša. Videli sme mnoho pekných akcii, za ktoré sa dievčatám tlieskalo. Dokonca by sme povedali, že ukážkových. Spolupracovali pri rýchlych prihrávkach, ktoré väčšinou zakončili úspešnou streľbou na kôš. Získali sme veľa lôpt, mali sme aj veľa nepremenených streleckých pokusov, zlepšili sme postavenie v obrane a zdvíhali sme ruky.
Ešte je však stále veľa vecí, ktoré musíme natrénovať a na ktorých máme čo zlepšovať. Rezervy máme najmä v doskakovaní, kde čakáme, že nám padne lopta sama do rúk. Taktiež niektoré dievčatá volia pri zakončení skôr zastavenie na dve nohy, ako zakončenie dvojtaktom.
Tieto zápasy sú vhodnou príležitosťou, kde všetky dievčatá môžu ukázať, čo v nich je, zahodiť obavy a strach za hlavu a skúšať veci z tréningov priamo v praxi. Len touto hernou praxou sa budeme posúvať vpred. Sme len na začiatku a spoločne ako tím napredovať aj budú.
Dnes sme videli ich radosť z hry a veríme, že za dva týždne si to dievčatá opäť užijú na treťom turnaji mikroligy v Novom Meste nad Váhom.
Ďakujeme rodičom za pomoc povzbudzovanie v hľadisku, za pomoc s dopravou a za občerstvenie pre dievčatá.

(LKO,ZKU)

Späť