U11: Ďalšie súťažné víťazstvá

21.11.2022 23:36

Mladšie mini pokračujú vo víťaznej vlne. V 2. kole regionálnej súťaže privítali na domácej pôde súperky z Nového Mesta nad Váhom. Do zápasov sme vstúpili veľmi rozpačito s rešpektom k súperkám, ktoré hrajú mimo súťaž, avšak časom sme sa oťukali, hrali svoju hru a v druhom zápase sme dominovali. Dievčatá sa zaslúžene tešili z ďalších dvoch súťažných víťazstiev.

BKM Žilina – BK Nové Mesto nad Váhom 50:26 (16:04,07:16,08:02,19:04)
Bajtošová 16, Hudecová a Paráčová po 8, Andelová a Brádlerová po 6, Kubáňová, Mačeková a Šefferová po 2, Dobiasová, Gambošová, Koberová, Kubelová, Lehotská, Lukáčová, Rovderová, Rybáriková, Vorčáková
Fauly: 5 - 6   TH: ZA 50% (2/4) - NM 0% (0/0)
VIDEOZÁZNAM

BKM Žilina – BK Nové Mesto nad Váhom 59:08 (24:00,11:04,14:02,10:02)
Andelová a Bajtošová po 14, Brádlerová 12, Šefferová 6, Hudecová a Paráčová po 4, Lehotská 3, Kubelová 2, Gambošová, Koberová, Kubáňová, Lukáčová, Mačeková, Rovderová, Rybáriková, Vorčáková
Fauly: 1 - 9   TH: ZA 38% (3/8) - NM 0% (0/0)
VIDEOZÁZNAM

Hodnotenie trénerky:
Prvý zápas hodnotím ako nie moc vydarený, hlavne do polčasu, aj napriek tomu, že sme sa na konci tešili z víťazstva. Nemilo ma prekvapil náš nástup do zápasu ako aj priebeh prvej a druhej štvrtiny. Mala som pocit, že som mala k dispozícii úplne iné družstvo a dievčatá predvádzajú svoj prvý zápas. Takmer žiadne doskoky, žiadna rýchlosť, žiadne uvoľňovanie a prvoplánový dojem zaspatých princezien, kedy sme druhú štvrtinu prehrali (07:16), čím sa súperky na nás pekne dotiahli na rozdiel len troch bodov. Po polčase a po trénerskom dohovore výkon dievčat bol lepší a už sme videli väčšiu bojovnosť. Aj keď sme vylepšili spôsob hry, šikovné súperky využili každú našu nepresnú prihrávku, vypichovali nám lopty, pretože sme pozerali do zeme miesto pred seba a nesledovali sme loptu pri súperových vyhadzovaniach z autu. Nakoniec bodovo sme súperkám ušli až v poslednej štvrtine. Dievčatá z NMnV predviedli tiež svoju bojovnosť a ukázali nám, že netreba nikoho podceňovať.
Trénerské dohovory pokračovali aj po prvom zápase, čo padlo na úrodnú pôdu a dievčatá vstúpili do druhého zápasu viac odhodlanejšie. Konečne sa to podobalo na našu hru, kedy sme súperky zaskočili od začiatku, snažili sme sa využiť každú jednu šancu sa dostať k lopte a skórovať. Nie všetko nám padalo, ako by sme si priali, ale na výkone nám to neubralo. Dievčatá ťahali na kôš, začali viac doskakovať, dokonca sme videli zopár pekných asistenčných prihrávok dopredu a hlavne začali sme sa viac hýbať. V oboch zápasoch si zahrali všetky nominované dievčatá. Po streleckej stránke svoje očakávané výkony opäť predviedli Amy, Emka A. a Eliz a zápasy bodovo potiahli. Teší ma, že v každom zápase sa nájde niekto, kto dá svoje prvé koše. Tentokrát sa to podarilo Eli, gratulujem! Verím, že ostatné dievčatá svoje prvé koše dajú už čoskoro. V tomto druhom zápase všetky bojovali ako jeden tím!
Za najbližšími súťažnými zápasmi vycestujeme do mesta pod Urpínom do Banskej Bystrice, samozrejme aj spolu s našim rodičovským funclubom.

(ZKU)

 

 

Späť