U11: Mladšie mini opäť dominovali

29.01.2024 02:46
Mladšie minižiačky aj v treťom zápasovom víkende po sebe ostali neporazené! V súťažných zápasoch na domácej palubovke predviedli opäť zlepšujúce sa individuálne aj tímové výkony a nad svojími súperkami dominovali.
 
BKM Žilina - BK MŠK Žiar nad Hronom (MS) 49:20 (18:04,15:11,09:01,07:04)
Brádlerová 14, Vorčáková 9, Dobiasová 6, Bajtošová, Jankechová a Mendelová po 4, Kianičková a Rovderová po 3, Rybáriková 2, Barčiaková, Čačková Am., Koberová, Kubelová, Kuťová, Mičurová, Vnenčáková
Fauly: 12 - 11   TH: ZA 27% (4/15) - ZnH 42% (5/12)
VIDEOZÁZNAM
 
BKM Žilina - BK Slávia ŠKP Banská Bystrica 77:11 (17:02,25:04,16:05,20:00) oficiálne 62:11
Jankechová 17, Mendelová 12, Barčiaková 10, Brádlerová 9, Vorčáková 8, Rovderová 6, Bajtošová a Rybáriková po 5, Kianičková 3, Vnenčáková 2, Čačková, Dobiasová, Koberová, Kubelová, Kuťová, Mičurová
Fauly: 2 - 6   TH: ZA 43% (3/7) - BB 50% (1/2)
 VIDEOZÁZNAM 
 

Hodnotenie trénera:

Na domácom turnaji sme prvý zápas odohrali s dievčatami zo Žiaru nad Hronom, s ktorými sme pred týždňom na ich palubovke dominovali. Súper aj teraz neprišiel v kompletnej zostave a už v prvej štvrtine sme si vytvorili sľubný náskok. Niektoré naše dievčatá v prvom polčase bránili veľmi odstúpene a na súperky nevyvíjali žiadny tlak, čím sme dovolili súperkám viac skórovať a zvýšiť ich sebavedomie. Priebeh zvyšnej časti hry, kde sme do hry zapájali aj menej skúsené hráčky, už bol vyrovnanejší, ale stále sme boli lepším tímom a svoj náskok sme pomaly navyšovali.
Banská Bystrica pricestovala bez svojej najskúsenejšej hráčky, čo bolo na hre súperiek veľmi citeľné. Už na polčase sme si vytvorili takmer 40b náskok. Dievčatá boli sebavedomé, rýchle, snažili sa aj o prihrávky dopredu na voľnú hráčku a konečne sme aj čosi doskočili. Určite som spokojný s obrannou činnosťou, ktorú sme výrazne oproti prvému zápasu zlepšili a bola základom úspechu.
Spokojný som aj s úspešnosťou zakončenia, každým zápasom rastie. Za dvojzápas sme vystrelili na súperov kôš takmer 200-krát s úspešnosťou 43%. Stále však strácame aj pri takýchto dominantných výsledkoch veľa lôpt. 51 stratených lôpt za dvojzápas v porovnaní so získanými loptami (64) je dosť.
Čoraz viac dievčat už pomaličky chápe, že lopta je rýchlejšia ako driblujúci hráč a stále viac a viac skúšame hľadať voľnú hráčku pod košom, z čoho ľahko premieňame svoje šance. S obrannou činnosťou najmä v druhom zápase som spokojný a na tréningoch sa tejto činnosti budeme naďalej venovať. Teší ma aj fakt, že sa nám vyrovnáva káder družstva a taktiež sa rozrastá počet úspešných strelkýň. Každá zo 16 nominovaných hráčok vystrelila na súperov kôš a 11 z nich sa aj dokázalo presadiť.
Veľmi dobrý výkon podala aj dvoica rozhodcov, ktorí dievčatám všetko "okaté" správne odpískali.
Po dlhšej pauze pokračujeme na turnaji v Ružomberku. Termín nie je ešte známy, nakoľko sme požiadali o zmenu termínu.

(LKO)

Späť