U11: Pokračovanie súťaže s víťazstvami v Poprade

23.01.2023 15:15

Vianočný oddych bol pre nás dlhá doba, preto sme sa tešili, že znova nabehneme do kolotoča zápasov. V sobotu sme vycestovali za našimi starými známymi, kamoškami do Popradu. Oba zápasy začali veľmi vyrovnane. Šikovné Popradčanky nás zaskočili vyrovnanou hrou, ale neskôr sme zabrali, pokúšali sa hrať svoju hru a dotiahli oba zápasy do úspešného konca.

BAM Poprad - BKM Žilina 15:38 (03:04,02:13,04:11,06:10)
Bajtošová 11, Brádlerová 6, Andelová 5, Kubáňová a Tolnayová po 4, Buková 3, Hudecová a Lukáčová po 2, Lehotská 1, Ďurajková, Gambošová, Halamová, Mačeková, Paráčová, Šefferová
Fauly: 11 - 13   TH: PP 29% (4/14) - TH: ZA 25 % (4/16)
VIDEOZÁZNAM

BAM Poprad - BKM Žilina 11:36 (07:04,00:08,02:12,02:12)
Bajtošová 12, Brádlerová 6, Andelová a Kubáňová po 4, Buková, Ďurajková, Hudecová, Lukáčová a Šefferová po 2, Gambošová, Halamová, Lehotská, Mačeková, Paráčová, Tolnayová
Fauly: 5 - 3   TH: PP 50% (1/2) - TH: ZA 0% (0/4)
VIDEOZÁZNAM

Hodnotenie trénerky:

Začiatky oboch zápasov boli veľmi podobné a dovolím si povedať, že priam ako cez kopirák. Popradčanky na nás hneď vyštartovali, zaskočili nás a ujali sa na chvíľu aj vedenia. Boli výborné a musím povedať, že robia veľké pokroky a do budúcna nám budú vyrovnaným súperom. Naše dievčatá boli trochu hlavami inde, asi tou cestovateľskou horúčkou a preto potrebovali trochu nakopnúť, aby znova sa pokúsili hrať svoj štandard. Je dôležité si na začiatku stanoviť cieľ a pomaly s k nemu dopracovať. V poslednej štvrtine druhého zápasu dostali cieľ navyše, dať 10 bodov a inkasovať len tri body. Výsledok bol taký, že dali 12 bodov a dostali len dva body. Som rada, že už vedia počúvať, berú si naše rady k srdcu a pokúšajú sa ich aplikovať do hry, aj keď nie vždy je to jednoduché.
Zápas od zápasu je iný, každá hráčka podá svoj výkon, ktorý závisí v akej aktuálnej kondícii je, a nielen v tej fyzickej, ale aj psychickej. Niektoré dievčatá podávajú štandardne výborné výkony, získajú veľa lôpt, ale nemajú veľa šťastia napr. pri zakončovaní, iné si idú svoju klasiku a vedia pomôcť a potiahnuť zápas. Teší ma, že práve jeden z nováčikov, Lea, bola prekvapením týchto zápasov. Bolo vidieť jej napredovanie, ťah na kôš a odvahu, aj napriek tomu, že má odtrénovaných najmenej tréningov. Presne toto od všetkých dievčat chceme, aby sa nebáli a skúšali veci z tréningov aj v zápasoch. Aj za cenu toho, že to pokazia, ale skúsia to znova a znova. Len tak sa vedia posúvať vpred.
Podaný výkon dievčat v zápasoch bol dobrý, ale na silnejšieho súpera by určite nestačil a zaručene by sme sa poriadne vytrápili. Stále potrebujeme vylepšiť nielen uvoľňovanie a spoluprácu dievčat pri prihrávaní, ale popracovať aj na zvýšení úspešnosti v zakončovaní našich strieľ a aj iných veciach. Zmeny v postoch a prenesenie zodpovednosti aj na iné hráčka sa ukázali ako správna voľba. Každá hráčka sa snažila, či už viac alebo menej, a prispela ku konečným výsledkom, tak ako naše stálice, štandardky, motáčikovia či nováčikovia.
Najbližšie zápasy nás čakajú v Novom Meste nad Váhom, kam pocestujeme prvýkrát, avšak so súperkami sme sa už stretli u nás na domácej pôde.

(ZKU, DBA)

Späť