U11: Priateľská odveta s Myjavou

16.01.2023 15:34

Po dlhšej dobe sme u nás opäť privítali kamošky z Myjavy a mohli si tak s nimi zahrať priateľské zápasy. Prvý zápas bola vyrovnaná partia, kedy sme ku koncu mali trochu viac šťastia my. Musím povedať, že sme hrali ako jeden TÍM a mohli sa tešiť z oboch víťazstiev.

BKM Žilina – BA Spartak Myjava 32:23 (02:08,11:04,06:06,14:05)
Brádlerová 9, Bajtošová 8, Buková a Mačeková po 4, Andelová, Ďurajková, Hudecová a Kubáňová po 2, Gambošová,  Halamová, Lehotská, Lukáčová, Rovderová, Šefferová
Fauly: 11 - 8   TH: ZA 0% (0/7) - TH: MY 30 % (3/10)

BKM Žilina – BA Spartak Myjava 52:25 (12:09,14:02,09:06,17:08)
Bajtošová a Brádlerová 13, Buková 12, Andelová 6, Ďurajková 4, Gambošová, Hudecová po 2, Halamová, Kubáňová, Lehotská, Lukáčová, Mačeková, Rovderová, Šefferová
Fauly: 7 - 15   TH: ZA 33% (6/18) - TH: MY 0 % (0/4)

Hodnotenie trénerky:

Určite príležitosť si zahrať mimo súťažných zápasov neodmietneme, práve naopak sme vďační a takúto možnosť uvítame, čím sa môžeme herne posúvať po malých krokoch vpred.
Priznávam, že priebehy a výsledky oboch zápasov predčili moje očakávania a veľmi sa teším z podaného výkonu všetkých dievčat, aj napriek tomu, že chybičky sa vždy nájdu.
Prvý zápas bol vyrovnaným duelom, kde sme sa na šikovné Myjavčanky doťahovali. O výsledku rozhodla až posledná štvrtina, kedy sme ju potiahli až do víťazného konca. V druhom zápase sme nenechali nič na náhodu a vytvorili si značný bodový náskok v druhej a štvrtej štvrtine. V oboch zápasoch si zahrali všetky nominované dievčatá. Družstvo bolo doplnené aj o tri dievčatá ročník 2013, ktoré opäť nesklamali a šli si svoju štandardnú hru, ktorá sa od nich očakáva a tiež tak prispeli ku konečným výsledkom tímu.
Dnes sa ukázal tímový duch a väčšia spolupráca medzi dievčatami a aj väčšia bojovnosť. Mohli sme vidieť zopár pekných akcií v rýchlych prihrávkach dopredu aj s úspešným zakončením na kôš. Teší ma, že dievčatá poslúchli rady a začali robiť veci, ktoré som im povedala. Aj na vlastných chybách zistili, že to musia urobiť inak, vylepšiť, aby to bolo viac efektívne a jednoduchšie. Niektoré podali svoj štadard, iné väčšiu odvahu alebo dokonca svoj životný výkon, ako mi referovali niektorí rodičia. Naopak zopár dievčat šlo na pol plynu a nevedela sa veľmi presadiť. Naďalej však potrebujeme posilniť naše driblingové zručnosti, doskokovú aktivitu či už pod našim alebo súperovým košom, premieňanie košov z tzv. tutoviek spod koša a tiež pohyb pri uvoľňovaní na ihrisku. Bolo už na čase, aby nováčikovia prevzali zodpovednosť a ukázali svoje schopnosti, čo sa aj ukázalo. Svoj prvý kôš si tentokrát dala Sima, gratulujeme!
Už tento víkend pokračujeme v súťažných zápasoch a za odvetou pocestujeme do Popradu.

(ZKU, DBA)

 

 

Späť