U11: Prvá prehra mladších minižiačok

26.11.2023 21:36
Mladšie minižiačky sa predstavili bez najskúsenejších hráčok na treťom turnaji v Žiari nad Hronom, kde prišli o svoju neporaziteľnosť. V prvom zápase sa roztrénovali proti začínajúcim basketbalistkám z Ružomberka. V druhom zápase naše bojovníčky zvádzali vyrovnaný súboj s domácimi staršími basketbalistkami. Aj keď sa nám darilo 21 minút vyhrávať, posledné tri minúty sme tlak domácich nezvládli.
 
BKM Žilina - MBK Ružomberok 72:05 (20:00,16:00,22:01,14:04) oficiálne 50:00
Barčiaková 14, Jankechová a Mendelová po 10, Rovderová 8, Fedorčíková a Mičurová po 6, Dobiasová, Kianičková a Rybáriková po 4, Čačková Am., Kamasová, Novotná po 2, Čačková Ad., Puchríková
Fauly: 4 - 2   TH: ZA 0% (0/4) - RK 0% (0/0)
VIDEOZÁZNAM
 
BK MŠK Žiar nad Hronom MS - BKM Žilina 42:35 (04:14,09:08,08:06,21:07)
Barčiaková 10, Jankechová a Mendelová po 6, Mičurová 4, Rovderová 3, Čačková Am., Dobiasová a Kianičková po 2, Fedorčíková, Novotná, Puchríková, Rybáriková
Fauly: 12 - 9   TH: ZnH 50% (1/2) - ZA 29% (5/17)
VIDEOZÁZNAM
 
Hodnotenie trénera:

Pred tretím turnajom v Žiari nad Hronom nám vypadlo zo zostavy až 11 hráčok. Keďže sme v kádri nemali tie najskúsenejšie dievčatá, museli ostatné dievčatá ukázať, čo sa naučili a zobrať zodpovednosť na seba. Som rád, že sa im to aj napriek prvej prehre v súťaži podarilo.
V prvom zápase so začínajúcimi Ružomberčankami sme zahrali veľmi dobre, každá hráčka sa snažila hrať do koša a poctivo sme sa vracali do obrany, o čom svedčí jasné oficiálne víťazstvo 50:00. Potešiteľná bola aj snaha o prihrávku na voľnú hráčku.
V nesúťažnom zápase s domácimi dievčatami to už bolo náročnejšie, chýbali nám väčšie zápasové skúsenosti a väčšia rotácia hráčok. Tie, čo do zápasu nastúpili, bojovali až do posledných sekúnd.
Prvá časť hry nám vyšla a vytvorili sme si sľubný náskok. Dokonca aj v druhej časti hry, kde mali domáce skúsenejšie dievčatá navrch, sme dokázali uhrať vyrovnane. Zápas sa zlomil až v poslednej štvrtine, kedy sme už fyzicky nevládali zastavovať skúsenejšie hráčky hnané početným publikom. Väčšina týchto dievčat prvýkrát zažila dramatický záver vyrovnaného stretnutia a psychický tlak na nich. Tesná prehra vždy zamrzí, zvlášť, keď sme zápas odohrali bez líderiek. Za tú bojovnosť a nasadenie si to naše baby nezaslúžili. Na druhej strane je to pre ne veľká škola, učíme sa na vlastných chybách a verím, že tieto skúsenosti v budúcnosti zužitkujeme v dôležitejších zápasoch. Aj vďaka absencii kľúčových hráčok, dostali viac priestoru ostatné hráčky. Príjemným prekvapením boli výkon Beky a Niky, ktorým narástlo sebavedomie. Pozitívnym faktom je, že sa bodovo presadilo až 12 zo 14 hráčok!
Ďakujem aj našim fanúšíkom, ktorí s nami vycestovali a ktorí nám fandili.
V polke decembra nás čaká posledný tohtoročný turnaj v Ružomberku.

(LKO)

 

Späť