U11: Prvé víťazstvo mladších mini

10.10.2022 11:46

V nedeľu sme vycestovali do Myjavy, aby sme zohrali ďalšie prípravné zápasy pred samotnou sezónou. So súperkami sme si spravodlivo rozdelili po jednej výhre a jednej prehre, ktoré sme si priniesli domov.

BA Spartak Myjava – BKM Žilina 18:31 (04:10,04:06,04:07.06:08)
Andelová 14, Bajtošová 9, Tolnayová 3, Hudecová a Šefferová po 2, Brádlerová 1, Dobiasová, Gambošová, Halamová, Kubelová, Mačeková, Paráčová, Rovderová, Vorčáková
Fauly: 3 - 1    TH: MY 0% (0/2) - ZA 33% (2/6)
VIDEOZÁZNAM

BA Spartak Myjava – BKM Žilina 24:16 (08:00,06:06,04:06,06:04)
Hudecová 6, Bajtošová a Paráčová po 4, Kubelová 2, Andelová, Brádlerová, Dobiasová, Gambošová, Halamová, Mačeková, Rovderová, Šefferová, Tolnayová, Vorčáková
Fauly: 2 - 3      TH: MY 0% (0/2) - ZA 0% (0/2)
VIDEOZÁZNAM

Hodnotenie trénerky:
Musím povedať, že naše nasadenie a chuť hrať bolo cítiť od začiatku prvého zápasu. Všetky dievčatá sa snažili vydať zo seba to najlepšie. Milo prekvapili dievčatá, ktoré sa v zápasoch s Trnavou len hľadali, rozkukávali a teraz v Myjave prejavili svoju šikovnosť a odvahu. Videli sme zopár pekných akcií, ktoré sa učíme na tréningoch a vedeli ich dievčatá použiť aj v zápase. Bili sme sa o loptu a aj sme dobre bránili. Prvý zápas sme doviedli do úspešného konca a nad súperkami sme vyhrali 18:31 a tak sme si mohli zakričať naše prvé „ciky-caky ciky-cak“. Dievčatám k prvému víťazstvu GRATULUJEME!
Do druhého zápasu sme nastupovali doslova hlavami v oblakoch. Dievčatá sa uspokojili s ich prvou výhrou a očakávali, že aj druhý zápas určite vyhráme. Čo sa však nestalo a šikovné Myjavčanky využili každú jednu našu chybu a nepozornosť a rýchlymi akciami si urobili dostatočný náskok. Takto sme zistili, že sa neoplatí podceňovať súpera, ktorý môže vždy prekvapiť. Prvý polčas druhého zápasu bol pre nás trápením, ako keby na ihrisko nastúpili úplne iné dievčatá. Zabúdali sme sa v obrane, nepresne sme si nahrávali, strácali sme lopty pri driblingu, naša rýchlosť ubúdala na kvalite a pod košom sme čakali, kým nám padne lopta sama do rúk.
Po polčase a po trénerskom dohovore sa dievčatá opäť prebrali a zabojovali. Konečne sa nám darilo uvoľňovať, pýtať si nahrávku a ťahať na kôš. Vedeli sme sa pekne rozostaviť na ihrisku. Začali sme doskakovať lopty tak pod našim košom ako aj pod súperovým košom. Dokonca sme videli niekoľko asistencií. Dokázali sme sa bodovo dotiahnuť na rovesníčky z Myjavy a tiež sme na chvíľu skóre otočili a viedli. Zrazu sme sa ocitli v búrlivej atmosfére, ktorej napomáhalo aj fandenie divákov. Touto cestou chcem poďakovať rodičom, nielen za pomoc s dopravou, ale aj za úžasné povzbudzovanie krikom, skandovaním či našimi zvukovými sirénami. Malo to grády a verte, že Vás bolo počuť!
Dievčatá sa začali tešiť z každého koša a opäť zabudli na to, že ešte nie je koniec zápasu a súperky ľahko zakončovali cez našu pozabudnutú obranu. Trochu nám neprialo šťastie v streľbe a keby nám všetky neúspešné strely spod koša „padali“, tak by aj tento zápas mohol skončiť v náš prospech. Nakoniec sme však Myjavčankám podľahli 24:16.
V zápasoch dostali príležitosť si zahrať všetky nominované dievčatá. Svoje prvé koše si dali Kika K. a Sofi P. Dievčatám gratulujeme a tešíme sa s vami!
V tejto kategórii je zrejmé, že keby sa pískali všetky priestupky, tak by zápasy trvali časovo oveľa dlhšie, preto vo veľa prípadoch nechajú rozhodcovia hru bežať ďalej. Avšak v týchto zápasoch, aj napriek očividným chybám, tak na našej strane, ako aj na súperovej, neboli často odpískané nielen kroky, ale aj fauly a bol vidieť laxný prístup rozhodcov. Takýmto štýlom deti naberú nesprávny návyk, že niečo také v zápasoch môžu robiť a bude sa to veľmi ťažko neskôr odnaúčať.
Opäť sme nazbierali cenné skúsenosti, ktoré prinesú len zápasy a preto herná prax je veľmi dôležitá. Budeme aj naďalej pracovať na odstraňovaní chýb a na zcelovaní tímu. Najbližšie nás čakajú odvetné prípravné zápasy s Myjavou. Určite sa tešíme, že sa opäť stretneme, ale tentokrát na domácej pôde.

(ZKU, DBA)

 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Späť