U11: Prvé zápasy mladších mini

02.10.2022 20:25
Prvé prípravné zápasy odštartovali aj naše mladšie mini s rovesníčkami z Trnavy. Aj keď obe výhry patrili šikovným Trnavčankám, podali sme slušný výkon a dievčatá zabojovali.
 
BK AŠK Slávia Trnava - BKM Žilina 32:23 (11:04,07:09,08:00,06:11)
Bajtošová 10, Hudecová 5, Andelová 4, Tolnayová a Vorčáková po 2, Brádlerová, Dobiasová, Ďurajková, Halamová, Koberová, Kubáňová, Kubelová, Lehotská, Mačeková, Paráčová, Rybáriková, Šefferová
Fauly: 11 - 4    TH: TT 50% (2/4) - ZA 50% (5/10)
 
BK AŠK Slávia Trnava - BKM Žilina 24:14 (08:00,06:04,08:06,02:04)
Andelová a Brádlerová po 3, Bajtošová, Dobiasová a Mačeková po 2, Tolnayová a Vorčáková po 1, Ďurajková, Halamová, Hudecová, Koberová, Kubáňová, Kubelová, Lehotská, Paráčová, Rybáriková, Šefferová
Fauly: 7 - 4    TH: TT 0% (0/2) - ZA 43% (3/7)
 
FOTO ZO ZÁPASU (zdroj BK AŠK Slávia Trnava)
 
Hodnotenie trénerky:

Aj mladšie mini U11 sa dočkali svojich prvých prípravných zápasov. Zmerali sme si sily s rovesníčkami z Trnavy, ktoré nás privítali v novej športovej hale v Cíferi.
Nastupovali sme do prvého zápasu s nadšením, ak keď neistotu bolo cítiť a tiež očakávanie, ako hra bude prebiehať. Oba zápasy prebiehali v priateľskom duchu a hráčsky vyrovnanom tempe. Musím pochváliť dievčatá, že predviedli výkon, za ktorý sa vôbec nemuseli hanbiť. Práve naopak, bola som veľmi milo prekvapená výkonmi niektorých dievčat. Páčilo sa mi, že sa nebáli samé ťahať na kôš a aj naň vystreliť, aj keď nie všetko nám tam padalo. Rozdiely len 9 bodov v prvom zápase a 10 bodov v druhom zápase naznačujú, že prípravu máme dobre rozbehnutú a treba viac popracovať na štýle a systéme hry. Dokonca druhú a štvrtú štvrtinu sa nám podarilo vyhrať. Taktiež aj v trestných hodoch sme mali úžasnú 50 % úspešnosť.
Myslím, že sme si z týchto zápasov zobrali prvé ponaučenia, na ktorých budeme pracovať. Šikovné Trnavčanky nám boli vyrovnaným súperom. Dievčatá videli a zažili, že keď si nebudú chrániť loptu, jednoducho o ňu prídu, že sa oplatí driblovať aj ľavou rukou, že keď chceme loptu doskočiť, tak sa musíme odlepiť od zeme a nie len raz, a keď chcú, aby im nahrali loptu, že nemôžu stáť za súperkou. Rovnako aj my trénerky, aj keď sme mali svoje predstavy, tak sme skúšali rôzne kombinácie hráčok do pätiek, aby to bolo čo najlepšie.
V zápasoch si zopár dievčat dalo svoje prvé koše, dokonca padli aj prvé trojky, ktoré dali Amy B. a Elizabeta B.. Všetkým úspešným strelkyňám srdečne GRATULUJEME!
Verím, že aj ostatné dievčatá, ktoré stále naberali odvahu a rozkukávali sa na ihrisku, svoje nasedenia prejavia v ďalších zápasoch, ktoré nás čakajú. Všetko má svoj čas a pôjdeme spolu ako tím krok za krokom.
Určite sa budeme tešiť na odvetné zápasy, kedy súperky z Trnavy privítame u nás v Žiline. Najbližšie opäť vycestujeme von a zohráme ďalšie prípravné zápasy s družstvom Spartak Myjava.

(ZKU)
Späť