U11: Prvé zaváhanie v súťaži

06.02.2023 15:20

V pravom zimnom počasí vycestovali mladšie mini na odvetné zápasy do NMnV. V prvom zápase bolo na dievčatách cítiť neistotu v hre a slabší rozbeh, čím podľahli domácim dievčatám najtesnejším rozdielom dvoch bodov. Do druhého zápasu vstúpili s odhodlaním a silnou motiváciou. Dievčatá dali do toho všetky svoje sily aj skúsenosti a ukázali, že sú právom líderkami regionálnej súťaže.

BK NMnV - BKM Žilina 25:23 (12:03,00:12,06:04,07:04)
Paráčová 8, Andelová a Tolnayová po 4, Hudecová 3, Kubáňová a Lukáčová po 2, Ďurajková, Gambošová, Halamová, Kubelová, Mačeková, Rovderová, Šefferová
Fauly: 9 - 6   TH: NMnV 50% (1/2) - ZA 20% (3/14)

BK NMnV - BKM Žilina 19:48 (04:08,00:12,07:07,08:21)
Andelová 12, Hudecová 7, Paráčová a Šefferová po 6, Kubáňová 5, Lukáčová a Tolnayová po 3, Halamová, Mačeková a Rovderová po 2, Ďurajková, Gambošová, Kubelová
Fauly: 9 - 5   TH: NMnV 50% (2/4) - ZA 27% (3/11)

FOTOALBUM

Hodnotenie trénerky:

Cestovná horúčka“ je vždy jeden z negatívnych faktorov, ktorý ovplyvňuje priebeh prvého zápasu a tak tomu bolo aj v NMnV. V prvej štvrtine sme ťahali za kratší koniec, kedy si súperky urobili náskok, ktorý sme však druhou štvrtinou stiahli a dokázali polčas vyhrať o jeden bod. Zvyšok zápasu sme sa vzájomne doťahovali a približne 1,5 minúty pred koncom zápasu, pri stave 22:22, to vyzeralo, že pôjdeme do predĺženia. Šťastie však stálo na strane súperiek, čím nás veľmi tesným rozdielom porazili o jeden kôš.
Do druhého zápasu sme vstupovali s odhodlaním, že si z NMnV odnesieme aspoň jedno víťazstvo. Dievčatá nenechali nič na náhodu a vložili do hry všetko. Faktom je aj, že z trinástich dievčat si dalo svoje koše až desať hráčok. Vieme, že sú to koše jednotlivcov, ale dali predovšetkým za tím. Počas celého zápasu ukazovali medzi sebou peknú spoluprácu. Darí sa napredovať hráčkam, ktoré posilnili náš tím až v priebehu sezóny. Rovnako však svoje kvality ukázal aj zvyšok nášho kádra, čomu som sa veľmi potešila. Ukazuje sa, že aj ďalšie hráčky vedia potiahnuť zápas, čím určite milo prekvapili. Na druhej strane je pravda, že od niektorých vysokých hráčok, ktoré majú už dosť odtrénované a mohli by svoju výšku využiť v náš prospech, som očakávala väčšie nasadenie v hre.
Veľkú pochvalu však odo mňa dostali všetky dievčatá, nielen za rýchle prihrávky dopredu, ktoré sme konečne mohli vidieť, a pri ktorých nás súperky len veľmi ťažko vedeli dobehnúť, ale aj za obranu pri preberaní hráčok. Nie vždy prihrávky dopredu boli aj dobre prevedené, ale pozitívum je to, že to ani po premarnených pokusoch nevzdali a skúšali si prihrávať znova. Avšak na čom treba popracovať, je samotné zakončenie, kde pri streľbe musíme používať viac dosku. Vo veľmi veľa prípadoch to vyzeralo ako nevydarené ostreľovanie a prehadzovanie súperovho koša, kedy a z nejakého „začarovaného“ dôvodu nechcela lopta prepadnúť sieťkou. Nepridali k tomu ani zbrklé strely, ktoré minuli svoj cieľ.
Celkovo dievčatá podali veľmi slušný výkon na to, že hrali proti súperkám, ktoré majú v družstve aj staršie a skúsenejšie hráčky. Nakoľko sme kvôli chorobnosti nemali kompletný tím, doplnili nás šikovné mladšie hráčky r. 2013, ktoré sa na palubovke vôbec netratili.
V pokračovaní odvetných zápasov privítame o dva týždne na domácej palubovke súperky z Banskej Bystrice.

(ZKU)

 

Späť