U11: Slzy šťastia po druhom predlžení

04.04.2023 01:06

Na nedeľných zápasoch v Banskej Bystrici to doslova vrelo. Hlavne počas druhého zápasu, kedy sme nielenže prvýkrát zažili predĺženie, ale rovno dvakrát. Zápas nemal konca kraja a dievčatá predvádzali neuveriteľné výkony. Nakoniec sme si domov priniesli dve víťazstvá a boli aj slzy šťastia a radosti.

Slávia ŠKP Banská Bystrica - BKM Žilina 16:27 (03:02,02:11,00:06,11:08)
Brádlerová 11, Buková, Hudecová a Lehotská po 4, Andelová a Tolnayová po 2, Ďurajková, Gambošová, Kubáňová, Kubelová, Paráčová, Rovderová, Šefferová
Fauly: 9 - 12   TH: BB 0% (0/6) – ZA 71% (5/7)

Slávia ŠKP Banská Bystrica - BKM Žilina 23:24pp (03:04,04:11,00:02,15:05,00:00,01:02)
Brádlerová a Hudecová po 8, Lehotská 4, Andelová a Rovderová po 2, Buková, Ďurajková, Gambošová, Kubáňová, Kubelová, Paráčová, Šefferová, Tolnayová
Fauly: 8 - 14   TH: BB 17% (1/6) – ZA 57% (4/7)

VIDEOZÁZNAM v príprave

Hodnotenie trénerky:

Do zápasov s Banskou Bystricou sme nastúpili s rešpektom voči súperkami a s odhodlaním nič nepodceniť. Aj napriek oslabeniu kvôli pretrvávajúcej chorobnosti v družstve, dievčatá ukázali, že vedia v zápasoch potiahnuť ako tím.
S čím nie som spokojná, tak je mizivý počet doskokov tak v obrane, ako aj v útoku. Len 11 doskokov v druhom zápase je strašne málo. V podstate sa dievčatá len pozerali na loptu, ako sa odráža od dosky či obruče a neurobil takmer nič preto, aby loptu získali. Rovnako aj prihrávky končili priamo v rukách súperiek len preto, že sme pri driblingu nezdvihli hlavu hore a nepozreli sa, kde máme spoluhráčky alebo miesto priamych a prudkých prihrávok sme používali pomalé „padáčiky“. Taktiež zakončenia boli zbrklé a nepremyslené. Akonáhle sa dievčatá dostali pod tlak zo stravy súperiek, začali panikáriť, báť sa a robili veľa zbytočných chýb. Štvrtú štvrtinu druhého zápasu sme takýmto štýlom hry prehrali, čím sa Bystričanky na nás dotiahli a na konci štvrtiny na displeji svietil stav 22:22. Po trénerských radách sa ukľudnili, zabrali v obrane a boli aktívnejšie pri získavaní lôpt. Taktiež ma teší, že už niektoré vedia viac spolupracovať pri vhadzovaniach z autu, čím aplikujú tréningové veci do hernej praxe. Určite majú pochvalu za bojovnosť, kedy sme až v druhom predĺžení rozhodli v tesnom rozdiele len jedného bodu o našom víťazstve. Tentoraz musím vyzdvihnúť aj úspešnosť streľby v trestných hodoch, kedy v prvom zápase to bolo 71% a v druhom zápase 57%.
Máme pred sebou ešte tri kolá súťažných zápasov a najbližšie opäť vycestujeme do Popradu. Verím, že náš rodičovský fanklub pocestuje s nami a budeme ho počuť z hľadiska.

(ZKU)

 

Späť