U11: Súťažné víťazstvá pod Urpínom

27.11.2022 22:37

Cez sviatočnú 1. adventnú nedeľu mladšie mini vycestovali v ďalšom kole súťažných zápasov do mesta pod Urpínom do Banskej Bystrice. V prvom zápase sme dominovali, ale druhý zápas bol oveľa vyrovnanejší a súperky pritvrdili tak v obrane, ako aj v samotnej hre. Po náročnom boji sme si nakoniec odniesli domov ďalšie súťažné víťazstvá.

Slávia ŠKP Banská Bystrica - BKM Žilina 07:27 (00:12,00:04,05:07,02:04)
Brádlerová 9, Andelová a Paráčová po 4, Lukáčová, Kubáňová, Halamová, Mačeková a Tolnayová po 2, Bajtošová,  Dobiasová, Ďurajková, Gambošová, Hudecová, Kubelová, Lehotská
Fauly: 13 – 12   TH: BB 50% (3/6) - TH: ZA 25 % (3/12)

Slávia ŠKP Banská Bystrica - BKM Žilina 21:28 (05:06,05:04,09:04,02:14)
Bajtošová a Tolnayová po 6, Brádlerová a Hudecová po 4, Andelová 3, Ďurajková a Paráčová po 2, Dobiasová 1, Gambošová, Halamová, Kubelová, Kubáňová, Lehotská, Lukáčová, Mačeková
Fauly: 16 – 9   TH: BB 25% (1/4) - TH: ZA 14 % (2/14)

Hodnotenie trénerky:
Cestovanie za zápasmi si nesie so sebou určitú daň, kedy dievčatá na začiatku prvého zápasu pôsobia trochu nekoncentrovane a roztržito a sťažka nabiehajú na svoj systém hry. Rovnako to bolo aj dnes, kedy sme sa najskôr prispôsobili tempu a hre súperiek. Aj napriek jednoznačnej výhre dievčatá nepodali očakávaný výkon, i keď náš spôsob hry stačil na víťazstvo. Trochu nám robili problémy stiesnené podmienky v telocvični, kde nielen diváci, ale aj obe družstvá sme sedeli doslova v ihrisku a ďalším faktorom bol systém závesných košov, ktorý nám sťažoval priestorový odhad pri zakončovaní dvojtaktom. Odhliadnuc od týchto technických aspektov, oceňujem snahu dievčat v pokusoch premieňať všetky šance, ktoré sme dostali. Príležitosť si zahrať dostali všetky nominované dievčatá. Teší ma, že sme aj dnes mohli vidieť prvý kôš ďalšieho nášho "nováčika", ktorým bola Lea, gratulujem!
Do druhého zápasu sme vstupovali s väčšou ostražitosťou, kde sme predpokladali, že Bystričanky nenechajú nič na náhodu a hlavne nám nič nedajú zadarmo. Od začiatku bolo cítiť z ich strany tlak a pritvrdenie v hre. Viackrát sme videli aj nešportové správanie niektorých súperiek, ktoré rozhodne na palubovku nepatrí. Je potrebné dievčatá viesť k hre fair-play a k tomu, aby z hry mali radosť a nie k tomu, aby mali dojem, že tvrdé zákroky sú bežnou súčasťou hry. Musím pochváliť naše dievčatá, že sa nedali zaskočiť súperkami, i keď sme sa v obrane často zabudli a Bystričanky sme naháňali ako odtrhnuté vagóny. Ukázali sme však svoju bojovnosť o loptu, konečne dievčatá doskakovali a pri uvoľňovaní behali. Okrem škrabancov a modrín sme si domov odniesli nové skúsenosti a aj toto druhé, priam vybojované, víťazstvo. 
Veľké ďakujem patrí aj našim rodičom, ktorí s nami chodia na zápasy, povzbudzujú nás k lepším výkonom a tiež nám pomáhajú s dopravou. 
Šnúru súťažných zápasov v tomto roku sme dnes ukončili a opäť budeme pokračovať až po novom roku, kedy pocestujeme na odvetné zápasy do Popradu.

(ZKU)

 

Späť