U11,U13: Tréningové zápasy našich družstiev

25.10.2022 12:51

Družstvá mladších minižiačok a mladších žiačok si počas svojich tréningov v pondelok 24.10. zmerali sily so staršími družstvami.
Do Budatína si prišli zahrať starší minižiaci z Považskej Bystrice, naše mladšie žiačky zas cestovali za súperom do Martina. Obe naše družstvá stihli odohrať jeden celý a jeden polovičný zápas.

U11:
BKM Žilina - U12 IMC Slovakia Považská Bystrica 04:49 (00:16,00:00,00:23,04:10)
Brádlerová a Tolnayová po 2b
Fauly: 6 – 10       TH: ZA 0% (0/0) - PB 17% (1/6)
 
BKM Žilina - U12 IMC Slovakia Považská Bystrica 02:18 (02:14,00:04, --:--, --:--)
Mačeková 2b
Fauly: 1 – 2         TH: ZA 0% (0/0) - PB 50% (1/2)
 
Dnes sme počas tréningu na domacej pôde zahrali prípravný zápas so staršími chlapcami. Dievčatá pôsobili veľmi nesmelo a akosi boli rýchlou a živou hrou chlapcov zaskočené a nekoncentrované. Šikovní Bystričania udávali tempo a štýl hry už od samého začiatku až do konca. Práve takéto zápasy potrebujeme, aby nás posúvali vpred a vedeli sme si z nich zobrať cenné skúsenosti.
Aj keď nám to dnes nevyšlo, chválim dievčatá, že sa nevzdali a odohrali zápas so cťou až do konca.
Tiež chcem poďakovať rodičom za pomoc so zabezpečením stolíka a s odpískaním zápasu. Rovnako aj ostatným rodičom za povzbudzovanie z hľadiska. Čoskoro sa s chlapcami opäť stretneme v odvetnom zápase u nich doma.

U13:
U14 ZŠ A Dubčeka Martin - BKM Žilina 31:39 (14:04,05:11,09:10,03:14)
Rumanová 16, Bučáková 7, Jaroščiaková 6, Harantová 4, Lipovská, Rybárska a Šmihovská po 2, Kubelová, Kubošová, Matušíková, Suchánková,, Syneková, Vavreková
Fauly: 10 – 5       TH: ZA 50% (3/6)
VIDEOZÁZNAM

ZŠ A Dubčeka Martin - BKM Žilina 06:16 (00:14,06:02,--:--, --:--)
Jaroščiaková a Rumanová po 4, Harantová, Kubošová, Lipovská a Rybárska po 2, Bučáková, Kubelová, Matušíková, Suchánková, Syneková, Šmihovská, Vavreková
Fauly: 1 – 2       TH: ZA 0% (0/0)
VIDEOZÁZNAM

Súperky, ktoré boli fyzicky vyspelšie, nás v začiatku zaskočili zónovou obranou a upchávali šestku, na čo sme neboli pripravení a čo v našej súťaži ešte nepoznáme, keďže to nie je ešte povolené. Dievčatá boli z toho nervózne a vznikali zbytočné straty a nepresné nahrávky, ktoré súper zachytával a vyrážal do protiútokov. Súper okrem rýchych protiútokov dominoval aj pod košmi, kedy sme mali problém doskočiť loptu. My sme sa začali od zeme odrážať až v druhom polčase. Po spackanej prvej štvrtine sme si vysvetlili, že sa jednoducho musíme viac hýbať, uvoľňovať sa a nebáť sa strielať z pripravených pozícií. Zápas sa da nazvať aj "obstrelovanie Martina". V prvom zápase sme vystrelili na súperov kôš vyše 70-krát s úspešnosťou 25%. Viac ako polovica našich striel bola zo vzdialenejších pozícií. Dievčatá, ktoré to mali so statickou obranou súpera ťažké, za snahu a obrat skóre v samom závere chválim, nevzdali to a zabojovali tak, ako ich poznáme. 
V druhom skrátenom zápase súper postavil aj menej skúsenejšie dievčatá, kedy sme mali veľa priestoru na protiútoky, čo sa prejavilo na skóre.
V zápasoch rotovali všetky dievčatá. Výrazne bolo vidieť Kiku, Naty a Sandru, ktoré potiahli tím. V zápase nastúpili aj nové dievčatá Natália a Adelka, ktorá príjemne prekvapila a šancu zahrať dostala aj Zuzka, ktorá mala dlhšiu basketbalovú prestávku.
Celkovo hodnotím konfrontáciu ako prospešnú pre náš tím, naučili sme sa zas niečo nové a sme radi, že máme ďaľšieho sparing partnera v blízkosti.
Ďakujem rodičom za pomoc s odvozom dievčat.

Späť