U11: Úspešný štart mladších mini v súťaži

06.11.2022 14:16

V prvom kole súťažných zápasov sa našim mladšími mini podarilo vybojovať prvé víťazstvá. Na domácej pôde privítali šikovné súperky z Popradu. Chuť a zanietenie hrať nechýbalo ani na jednej strane. 

BKM Žilina – BAM Poprad 40:12 (09:02,11:00,10:04,10:06)
Brádlerová 15, Paráčová 10, Hudecová a Tolnayová po 4, Andelová 3, Kubáňová a Halamová po 2, Bajtošová, Buková, Ďurajková, Gambošová, Koberová, Kubelová, Mačeková, Rovderová, Rybáriková, Šefferová, Šmejkalová, Vorčáková
Fauly: 7 – 8   TH: ZA 33% (2/6) - TH: PP 0% (0/2) 

BKM Žilina – BAM Poprad 23:11 (02:03,09:00,03:04,09:04)
Brádlerová 9, Bajtošová 7, Andelová 3, Paráčová a Koberová po 2, Buková, Ďurajková, Gambošová, Halamová, Hudecová, Kubáňová, Kubelová, Mačeková, Rovderová, Rybáriková, Šefferová, Šmejkalová, Tolnayová, Vorčáková
Fauly: 9 – 15  TH: ZA 20% (3/15) - TH: PP 50% (2/4) 

Hodnotenie tréneriek:
Konečne aj naše družstvo vstúpilo do súťaže vo svojej kategórii. Prvým súperom boli dievčatá z Popradu. Samé sme nevedeli ako budú zápasy prebiehať a netrúfala som si odhadnúť, ani ako skončia, keďže sme sa stretli po prvýkrát. Dievčatá sa snažili veľmi svedomite robiť to, čo sme si povedali v šatni. Podarilo sa nám súperky prekvapiť hneď na začiatku, kedy sme si vytvorili niekoľko bodový náskok, ktorý sme ďalej navyšovali a s prehľadom dotiahli do úspešného konca prvého zápasu.
V druhom zápase som dala najskôr priestor menej skúseným hráčkam, kedy sa museli spoľahnúť samé na seba a ukázať, čo v nich je. Teší nás, že sa nezľakli a šli do toho naplno. Druhý zápas bol oveľa viac vyrovnanejší a dokonca prvú a tretiu štvrtinu sme prehrali. Chybovali sme a ani strely na kôš nám nepadali, ako by sme chceli. Dobre vieme, že netreba nič podceňovať, a že výsledok v zápase sa môže kedykoľvek otočiť. Nakoniec sme sa tešili aj z druhého víťazstva.
V oboch zápasoch si zahrali všetky nominované dievčatá. Musím povedať, že sme ukázali svoju bojovnosť a bili sa o každú loptu. Mali sme jedinečnú príležitosť si skúšať veci z tréningov priamo v zápase, kde na to bol priestor. Samozrejme, že mnoho akcií nám nevyšlo, že sme prihrávkami venovali lopty zadarmo súperkám, že sme sa pri bránení otáčali do strany a tým sme Popradčankám otvárali cestu do koša, alebo sme s nimi cúvali až pod kôš, kde sme už nevedeli zabrániť strelám na kôš, že driblujeme hlavou dole a nevidíme voľné hráčky, alebo že nedoskakujeme ako by sme mali a veľakrát čakáme, že nám lopta padne sama do rúk. Vieme, že máme na čom pracovať a sa stále zlepšovať.
Na druhej strane chcem dievčatá pochváliť, že takmer všetky zabrali. Dokonca nám vyšlo niekoľko pekných akcií, povedala by som, že priam ukážkových, pri vyhadzovaní z autu, alebo po doskoku šla rýchla prihrávka dopredu. Rovnako aj rozostavenie hráčok bolo čitateľné a postavené správne. V tejto kategórii je veľmi dôležité, aby dievčatá sa naučili hrať 1 na 1 a mali odvahu ťahať samé na kôš. Spolupráca a prihrávky prídu neskôr. Nemôžeme od nich už teraz čakať, že budú hrať ako vo vyšších kategóriách. Všetko má svoj čas a pracujeme s nimi na tom spôsobom "step by step".
Svoje prvé koše si dali Zojka, Livka a Saška. Gratulujeme! Aj napriek tomu, že všetky dievčatá podali výborný výkon, v týchto zápasoch bola líderkou Elizabeta, ktorá nielenže premenila najviac košov, ale ukázala svoju dravosť a odvahu v zakončovaní.
Výbornú atmosféru na zápasoch robili aj diváci svojim povzbudzovaním, ktorí prišli v hojnom počte, tak zo strany domáceho družstva ako aj hosťujúceho družstva.
Prvé súťažné zápasy máme úspešne za sebou. V ďalšom kole privítame o dva týždne doma nové súperky z Nového Mesta nad Váhom. Dovtedy ešte stihneme odohrať niekoľko prípravných zápasov s chlapcami a aj s rovesníčkami z Trnavy. 

(ZKU, DBA)

Späť