U11: Zaslúžené výhry „Žilinských dračíc“

20.03.2023 14:16

S NMnV sme sa stretli v tejto sezóne už tretíkrát. Aj napriek oklieštenej zostave dievčatá podali veľmi slušný výkon, hlavne čo sa týka obrany, kde sa nám podarilo získať veľa lôpt. V prihrávkach dopredu sme mali slabší rozbeh, ale neskôr nám vďaka nim vyšli pekné akcie s úspešným zakončením na kôš. Právom sme sa tešili z oboch víťazstiev.

BKM Žilina - BK NMnV (MS) 40:27 (07:02,10:10,09:02,14:13)
Brádlerová 18, Mačeková 6, Lukáčová 5, Lehotská 4, Andelová 3, Rovderová a Šefferová po 2, Buková, Ďurajková, Gambošová, Halamová, Kubáňová, Paráčová, Kubelová
Fauly: 6 - 7   TH: ZA 25% (2/8) - NMnV 0% (0/0)

BKM Žilina - BK NMnV (MS) 46:35 (08:02,12:13,20:00,06:20)
Brádlerová a Paráčová po 10, Andelová 8, Lukáčová a Rovderová po 6, Šefferová 4, Lehotská 2, Buková, Ďurajková, Gambošová, Halamová, Kubáňová, Mačeková, Kubelová
Fauly: 5 - 4   TH: ZA 0% (0/6) - NMnV 25% (1/4)

Hodnotenie trénerky:

Určite by sme všetci chceli vidieť perfektné akcie na ihrisku, presné prihrávky, bezchybné protiútoky, každú vystrelenú loptu prepadnúť sieťkou. Osobne si myslím, že je prvoradé, aby deti mali radosť zo samotnej hry. Je samozrejmé, že stále robíme chyby, kde z niektorých sa akosi nevieme ponaučiť a zas iné sa pokúšame úspešne odstrániť. Dobre vieme, že prihrávky, streľba, vhadzovania z autu či doskoky sú záležitosti na dlhé trate a jediné ako sa v nich zlepšiť, je ich neustále trénovať, opakovať a byť trpezliví.
Priebeh prvého a druhého zápasu sa výrazne od seba nelíšil. V zápasov proti NMnV, ktoré prišlo v posilnenej zostave o nové vysoké hráčky, sme ukázali, že aj my vieme vyvíjať tlak v obrane na súperky. Keďže sme tím, tak celý tím musím zaslúžene pochváliť za predvedenú obranu v oboch zápasoch, pričom famózna bola hlavne 3. štvrtina druhého zápasu. Do každej štvrtiny stanovujem dievčatám cieľ, ktorý majú za úlohu dosiahnuť. V tejto štvrtine ich cieľom bolo dať aspoň päť košov a neinkasovať žiaden. Znamenalo to len jedno, nepovoliť v obrane, byť neustále pri svojej hráčke a ostať stále aktívna. Svoj cieľ splnili na 200% (20:00). Nielenže začínajú viac počúvať rady trénerov, ale hlavne sa pokúšajú aplikovať tréningové veci do praxe.
Keďže som nemala kompletný káder, bola som nútená opäť doplniť zostavu aj o mladšie hráčky r. 2013, ktoré sa rovnako podieľali na konečných výsledkoch tímu. V oboch zápasoch si zahrali všetky nominované dievčatá. Rovnako oceňujem aj prácu rozhodcov, ktorí dozerali nad dodržiavaním hracích regulí oboch zápasov.
Najbližšie zohráme tréningový zápas s chlapcami z MBK Victoria Žilina a potom nás čaká ďalšie kolo zápasov, na ktoré vycestujeme do Banskej Bystrice.

(ZKU)

 

Späť