U12: Prvé kolo playoff

06.05.2024 14:08

Staršie minižiačky na predposledný turnaj v rámci playoff vycestovali do Vráblov, kde odohrali dva mimosúťažné zápasy. V prvom zápase dostali príležitosť všetky dievčatá vrátane menej skúsených hráčok aj na úkor konečného výsledku. V zápase s domácimi Vráblami skúsenejšie dievčatá ukázali, že dokážu zabojovať a zahrať vyrovnanú partiu.

BKM Žilina - BK AS Trenčín 17:73 (06:12,04:22,05:11,02:28)
Andelová 5, Lehotská 4, Halamová, Lukáčová, Paráčová a Sališová M. po 2, Buková, Ďurišová, Gambošová, Hudecová, Krauzová, Kubáňová, Kučerová, Kuricová, Sališová E., Šefferová, Tolnayová
Fauly: 12 - 12 TH: ZA 20% (3/15) - TN 38% (8/21)   

BK Vráble (MS) - BKM Žilina 55:46 (19:15,08:23,12:04,16:04)
Andelová a Paráčová po 9, Hudecová 8, Sališová E. 6, Kubáňová a Lukáčová po 4, Lehotská, Sališová M. a Tolnayová po 2, Buková, Ďurišová, Gambošová, Halamová, Krauzová, Kučerová, Kuricová, Šefferová
Fauly: 8 - 15  TH: VR 60% (9/15) - ZA 25% (3/12)

Hodnotenie trénerky:

Zápas s Trenčínom prebiehal úplne v inom duchu ako sa predpokladalo. Očakávalo sa, že nabehneme do zápasu s chuťou a motiváciou zabojovať, keďže súperky mali za sebou už jeden zápas odohratý. Miesto toho sme sa zas a opäť prispôsobili tempu súperiek, ktoré bolo poznačené ich predchádzajúcim zápasom. Chýbala nám rýchlosť a rovnako nám nepomohlo ani naše príliš dlhé rozhodovanie, čo urobiť. Je to škoda. Takže už počas druhej štvrtiny, kedy bolo rozhodnuté o konečnom výsledku pre súperky, dostali priestor naše menej skúsené hráčky aj na úkor konečného výsledku. Odohrali dlhšiu minutáž proti silnejším a aj starším súperkám. Do zápasu nastúpili všetky nominované dievčatá.
Druhý zápas s domácim družstvom už vyzeral inak. Po trénerskom dohovore sa dievčatá „nakopli“ a začali zostra. Agresívnejšia obrana a rýchly ťah na kôš priniesli svoje ovocie, kedy sme po prvej štvrtine dokázali výsledok otočiť v náš prospech a udržať si víťazstvo do konca tretej štvrtiny. Žiaľ, v poslednej štvrtine sme poľavili v obrane, kedy sme nedokázali čeliť šikovnejším súperkám a záver zápasu sme nezvládli. Na druhej strane si dievčatá zaslúžia pochvalu za podané výkony. Samé videli, že keď zamakajú, ide to, len netreba poľaviť. V tomto zápase sme videli úspešne prevedené štandardky, pekné vniky na kôš ako aj útok z presilovej situácie 2 na 1, ktorej sme sa v posledných týždňoch venovali. Nakoľko šlo o vyrovnaný zápas, do zápasu nenastúpili všetky nominované dievčatá.
Najbližšie nás čakajú posledné turnajové zápasy v rámci playoff, ktoré odohráme doma a privítame opäť súperky z Trenčína a Vráblov.

(ZKU, JKU)

 

Späť