U12: Staršie mini na turnaji v Třinci

29.12.2023 00:43
Staršie minižiačky vycestovali počas vianočného voľna kúsok za hranice, do mesta Třinec, aby sa zúčastnili na vianočnom turnaji TŘINEC CUP 2023. Dve prehry a jedna výhra im zaistili konečné 5. miesto. Nebol to však očakávaný výsledok, ale tieto priateľské zápasy nám ukázali aj trochu iný basketbal a hlavne sme získali nové cenné skúsenosti. Ďakujeme organizátorovi za príležitosť sa na turnaji zúčastniť.

SBŠ Ostrava - BKM Žilina 46:20 (14:06,12:02,10:04,10:08)
Hudecová, Lehotská a Tolnayová po 4, Brádlerová, Kubáňová, Kučerová a Šefferová po 2, Andelová, Gambošová, Krauzová, Kuricová, Mačeková, Paráčová, Sališová E., Sališová M.
Fauly: 11 - 5   TH: OV 0% (0/2) - ZA 0% (0/11)   

BKM Žilina - OSK Olomouc 54:62 (18:10,08:26,12:11,16:15)
Brádlerová 15, Hudecová 13, Lehotská a Tolnayová po 6, Šefferová 5, Paráčová 4, Mačeková 3, Andelová 2, Gambošová, Krauzová, Kubáňová, Kučerová, Kuricová, Sališová E., Sališová M.
Fauly: 19 - 14   TH: ZA 35% (6/17) - OL 62% (16/26)

BKM Žilina - Start Ostrava 66:04 (18:01,13:01,13:02,22:00)
Brádlerová a Lehotská po 15, Andelová a Hudecová po 8, Sališová E. 6, Mačeková a Šefferová po 4, Gambošová, Paráčová a Tolnayová po 2, Krauzová, Kubáňová, Kučerová, Kuricová, Sališová M.
Fauly: 7 - 5   TH: ZA 29% (2/7) - OV 25% (2/8)

MVP hráčkou družstva BKM Žilina sa stala Miška Hudecová. Gratulujeme!
 
Hodnotenie trénerky:
 

Aby sme sa trochu rozhýbali a vypotili dáky ten vianočný koláčik, využili sme príležitosť si zahrať na vianočnom turnaji v Třinci. Zúčastnili sme sa na ňom už druhýkrát. V prvom zápase proti SBŠ Ostrava sme celý čas ťahali za kratší koniec a nie, a nie sa nakopnúť. Boli sme zaskočené agresívnou obranou súperiek, ktoré hneď získali naše zbytočne stratené lopty. Naša obrana mala veľké nedostatky a kôš sme bezúspešne ostreľovali. Je pravda, že kategória U12 v Česku hrá ešte na malé koše, kdežto u nás sa hrá už na veľké koše. Osobne to však nepovažujem za hendikep. Neúspešnú streľbu pripisujem nerozvážnemu a zbrklému zahadzovaniu lopty na kôš. Zo 61 pokusov streľby na kôš sme premenili len desať košov. Rovnako stratené lopty boli v značnej prevahe nad tými získanými. Vyrovnanú partiu sme dokázali zahrať až v poslednej štvrtine, čo z ďaleka nestačilo na výhru.
V druhom zápase na nás čakali súperky z OSK Olomouc, ktoré sme poznali z turnaja z Kyjova. Aj keď sme vtedy nad nimi vyhrali, nebolo to jednoduché víťazstvo a dosť nás vytrápili. Preto sme do zápasu aj teraz vstúpili s rešpektom. Musím povedať, že dievčatá pristúpili k hre veľmi zodpovedne, vylepšili streľbu i obranu. Som rada, že motivačné slová v šatni zabrali a viaceré z nich konečne, po dlhej dobe, bolo na palubovke vidieť. Vychádzali nám akcie pri vyhadzovaní z autu a taktiež sme si konečne začali viac prihrávať. Stačilo hrať jednoduchú hru a zbytočne si to nekomplikovať. Žiaľ spackanou druhou štvrtinou sa rozhodlo o výsledku celého zápasu, aj keď zvyšné tri štvrtiny sme vyhrali. Dievčatá nevedeli reagovať, resp. naša reakcia v obrane bola spomalená na hru 1na1 proti jednej šikovnej súperke. Miesto zmobilizovania síl, ukľudnením hry, poučením sa z opakovaných chýb, sme hru vypustili a vzdali. Je to veľká škoda, ale aj také sú zápasy. Druhou prehrou sa nám definitívne rozplynula vidina medaily na turnaji.
Po dvoch prehrách nás čakal zápas o 5. miesto so Start Ostrava. Dievčatá majú pochvalu, že priebeh hry mal rovnaké tempo a nasadenie ako v predchádzajúcom zápase a neprispôsobili sme sa hre slabšieho súpera. Malo to ťah na kôš, individuálne presadenie jednotlivcov, ale aj tímovú spoluprácu. V tomto zápase dostali väčšiu príležitosť menej skúsené dievčatá, ktoré ukázali, že sú dostatočne snaživé a zbierali tak cenné skúsenosti.
V novom roku pokračujeme v našej súťaži a už 13.01.2024 privítame na domácej palubovke súperky z Trenčína (MS) a Banskej Bystrice.

(ZKU, JKU)

 

Späť