U12: Staršie mini stále bez víťazstva, ale ...

18.12.2023 13:23

V nedeľu odohrali staršie minižiačky ťažké zápasy proti Piešťanom a Starej Turej. Zápasy síce nepriviedli do víťazného konca, ale podali slušný výkon, čo ocenili aj tréneri súperiek.

BKM Žilina - Piešťanské Čajočky 22:27 (04:08,00:10,07:08,11:01)
Brádlerová 9, Lukáčová 8, Mendelová 3, Mačeková 2, Andelová, Bajtošová, Gambošová, Hudecová, Kubáňová, Kučerová, Lehotská, Paráčová, Sališová E., Sališová M., Šefferová, Tolnayová, Vorčáková
Fauly: 5/10   TH: ZA 22% (2/9) - PN 75% (3/4)
VIDEOZÁZNAM

MBK Stará Turá - BKM Žilina 33:16 (08:06,07:02,08:04,10:04)
Lukáčová 8, Brádlerová 4, Bajtošová a Tolnayová po 2, Andelová, Gambošová, Hudecová, Kubáňová, Kučerová, Lehotská, Mačeková, Mendelová, Paráčová, Sališová E., Sališová M., Šefferová, Vorčáková
Fauly: 5/7   TH: ST 33% (3/9) - ZA 0% (0/2)
VIDEOZÁZNAM

Hodnotenie trénerky:
 

Nástup do prvého zápasu proti Piešťanským Čajočkám vôbec nebol zlý, aj keď sme sa dopustili zopár chýb v obrane a súperky premenili ľahké koše, naše nasadenie splnilo očakávanie. V druhej štvrtine sme však predviedli opak a naša nečinnosť nás stála rýchlu prehru. Pre dievčatá v tretej štvrtine tak bolo veľmi náročné dobehnúť vysokú stratu bodov, aj keď zahrali vyrovnanú hru so súperkami. V poslednej štvrtine nastal zvrat, kedy sme dokázali zapnúť a Čajočkám nedať takmer žiadnu šancu na skórovanie. S prehľadom sme vyhrali poslednú štvrtinu 11:01, čím sme sa na súperky dotiahli. To však nestačilo a prehra s päť bodovým rozdielom bola na svete. Je to veľká škoda, že aj keď vieme zahrať vyrovnané partie, nevieme, alebo nechceme zabrať od prvej minúty a naša snaha sa prejaví príliš neskoro.
Zápas so súperkami zo Starej Turej nemal taký jednoznačný priebeh, ako tomu bolo naposledy. Vyvinuli sme väčšiu snahu v obrane, čo sa ukázalo ako efektívne a súperky sme dosť potrápili, čo hodnotím ako veľké pozitívum a vieme, na čom máme ďalej pracovať. V zakončeniach sme sa nevedeli presadiť a kôš sme doslova obstreľovali. Zostavu sme mali opäť doplnenú o pomoc našich šikovných mladších dievčat r. 2013.
Tieto zápasy boli posledné súťažné v tomto roku a teraz nás čaká vianočná prestávka. Po novom roku opäť na domácej pôde zohráme zápasy s Trenčínom a Banskou Bystricou.

(ZKU, JKU)

 

Späť