U13: Dôležité víťazstvá v playoff

04.04.2023 00:14
Mladšie žiačky odohrali prvé dvojzápasy playoff na palubovke pod Urpínom. Vo výbornej atmosfére, aj vďaka početnému funclubu z radu našich rodičov, si v náročných a vyrovnaných zápasoch vybojovali prvé dve víťazstvá a vykročili správnou cestou do bojov o postup na finálový turnaj o majstra Slovenska.
 
Slávia ŠKP B.Bystrica - BKM Žilina 34:52 (12:16,07:13,14:09,01:14)
Harantová a Rumanová po 11, Klimková 8, Kubelová a Šmihovská po 6, Jaroščiaková 4, Benková a Rybárska po 3, Belčíková, Suchánková, Vavreková
Fauly: 21 - 17   TH: BB 31% (4/13) - ZA 55% (12/22)
VIDEOZÁZNAM
 
Slávia ŠKP B.Bystrica - BKM Žilina 22:46 (07:07,00:17,09:10,06:12)
Šmihovská 10, Harantová, Rumanová po 8, Benková a Klimková po 6, Kubelová a Obšivanová po 4, Belčíková, Jaroščiaková, Krššáková, Rybárska, Suchánková, Vavreková
Fauly: 8 - 12   TH: BB 25% (4/16) - ZA 44% (4/9)

VIDEOZÁZNAM

Hodnotenie trénera:

Na zápasy prvého kola playoff sme cestovali do BB s cieľom oba zápasy vyhrať, aj keď viaceré dievčatá kvôli ochoreniam celý týždeň netrénovali, resp, neboli nominované. Vedeli sme, že nás čaká húževnatý súper, ktorý má v kádri vyššie dievčatá a ktorý nás pred vyše dvomi mesiacmi aj napriek kompletnej zostave riadne vytrápil, dokonca aj zdolal. 
Prvý zápas pripomínal skôr boj ako pohľadný basketbal. Začali sme veľmi zbrklo a robili sme chyby v obrane, ktoré sa často opakovali a nehrali sme kolektívne. Oba tímy sa trápili v zakončení, čo prispievalo k väčšej nervozite a prestali sme si veriť. Vyrovnaný zápas sme zlomili až v poslednej časti hry, ktorú sme presvedčivo vyhrali.
V druhom zápase sme chceli zabrať viac, ale nešlo to a zápas sa vyvíjal v podobnom duchu ako ten prvý. Tréner domácich však pomenil v druhej časti hry zostavy. My sme to využili, zatlačili na domáce dievčatá, presvedčivo sme vyhrali 17:00 a vytvorili sme si tým dostatočný náskok, ktorý sme aj napriek rotovaniu lavičky kontrolovali a udržali ho až do konca zápasu.
V Bystrici sme sa opäť trápili so zakončením, nakoľko koše v telocvični vyzerajú byť vyššie. Bolo badateľné, že nám to robilo značné problémy pri zakončení najmä spod koša, kedy sme nepremenili koše z jasných pozícií. Spokojný som bol s tým, že dievčatá skúšali aj streľbu zvonku, ako aj s úspešnosťou trestných hodov, ktorá bola solídna. Tentokrát nás viac teší konečný výsledok ako predvedená hra. Urobili sme dôležitý prvý krok k postupu na MSR, ktoré sa budú organizovať práve u nás v Žiline.  Každopádne dievčatá treba pochváliť najmä za bojovnosť počas oboch zápasov.
Našim rodičom ďakujeme za slušné povzbudzovanie a výbornú atmosféru.

(LKO)

Späť