U13: Mladšie žiačky nestačili na Myjavčanky

10.10.2022 11:40

Družstvo mladších žiačok pokračovalo v príprave na palubovke domácej Myjavy, kde odohralo dva prípravné zápasy. V oboch zápasoch naše družstvo nestačilo na domáce dievčatá, ktoré zaslúžene oba zápasy vyhrali.

BA Spartak Myjava - BKM Žilina 54:37
VIDEOZÁZNAM

BA Spartak Myjava - BKM Žilina 52:28
VIDEOZÁZNAM

Hodnotenie trénerov:
Sme radi, že sme si mohli zahrať zápasy so súperom, ktorého sme nepoznali. S niektorými hráčkami súpera sme sa stretli na MSR v Trnave, kde hrali za tím Starej Turej, v zápase v ktorom sme dominovali.
Prvý zápas bol vyrovnaný len do tretej časti hry, potom nám už súper ušiel. Po polčase nám dochádzali sily a začali sme robiť veľa chýb, za čo nás domáce dievčatá nekompromisne trestali. Chýbal nám pohyb, boli sme statickí aj v útoku, mali sme veľké rezervy v obrane a pomalý prechod do nej. Často sme za súperkami len dobiehali alebo ich zastavovali faulami.
Do druhého zápasu sme vstúpili smelšie, prvú štvrtinu sme dokonca vyhrali, avšak opäť od polčasu sme boli slabším tímom, robili sme v útoku hlúposti, strieľali s nepripravených pozícií a opäť laxno bránili. Tieto chyby pramenili opäť z nekoncentrácie viacerých hráčok na zápas a zbrklého riešenia herných situácií.
Dievčatám nemožno uprieť snahu a bojovnosť, avšak toto nám v zápasoch nestačí a vidíme, že stále máme na čom pracovať. V zápase dostali priestor zahrať si všetky dievčatá, kde sme si preverili aj nové hráčky Natáliu a Luciu, ktorá príjemne prekvapila.
Nezvyknem sa vyjadrovať na adresu rozhodcov, ale dnešný ich výkon bol veľmi slabý. Uvedomujem si, že sme rozhodcov zohnali na poslednú chvíľu a že sa jednalo o nováčikov v pískaní, na čo sú prípravné zápasy vhodné. Myslím si však, že základné pravidlá basketbalu by mali ovládať aj novo začínajúci rozhodca. Neodpískaných minimálne 20 krokov, porušenie pravidla cez pol, dvojitý dribling atď...na obidvoch stranách alebo opačné verdikty vo viacerých situáciách by nám k víťazstvám určite nepomohli, ale zápas by sa možno vyvíjal inak.

(LKO, JAD)

Späť