U13: Mladšie žiačky postupujú na Majstrovstvá!

23.04.2023 23:51
Mladšie žiačky odohrali domáce odvetné zápasy play-off proti Banskej Bystrici. Po dvoch výhrach u súpera naše dievčatá potrebovali aspoň raz uspieť, aby sa prebojovali na turnaj najlepších tímov SR. Bojovný, dobre rozohraný prvý zápas sa v závere zdramatizoval, ale naše dievčatá ho nakoniec zvládli a vybojovali si postup na Majstrovstvá SR U13, ktoré budeme organizovať práve v Žiline 02.-04.06.2023.
Družstvu mladších žiačok k postupu GRATULUJEME!
 
BKM Žilina - Slávia ŠKP B.Bystrica 52:49 (17:09,09:10,14:14,12:16)
Rumanová 31, Harantová 8, Benková 4, Šmihovská 3, Kubelová, Rybárska a Suchánková po 2, Belčíková, Jaroščiaková, Klimková, Lipovská, Suchánková
Fauly: 23 - 21  TH: ZA 30% (8/27) - BB 52% (11/21)
VIDEOZÁZNAM
 
BKM Žilina - Slávia ŠKP B.Bystrica 33:72 (06:14,11:14,10:25,06:19)
Šmihovská 7, Rumanová 6, Harantová, Lipovská, Obšivanová a Suchánková po 4, Benková a Jaroščiaková po 2, Belčíková, Klimková, Krššáková, Kubelová, Majtánová, Matušíková, Rybárska, Syneková
Fauly: 15 - 14   TH: ZA 30% (3/10) - BB 53% (9/17)
Konečný stav play-off: 3 - 1 pre Žilinu
 
Hodnotenie trénerov:

Čakali nás náročné zápasy s vyrovnaným súperom, ktorý má v kádri vyššie dievčatá.
Aj napriek tomu sme v úvode prvého zápasu zaskočili súperky väčšou bojovnosťou a preskákali sme ich (16 útočných doskokov v 1.štvrtine z celkom 27), čím sme si vytvorili sľubný náskok. Koncom štvrtiny sme vypustili obranu a pomohli Bystričankám náš náskok znížiť. Druhá a tretia časť zápasu bola vyrovnaná, ale stále sme si udržiavali 7 bodový náskok. V 4.štvrtine sa na našich dievčatách prejavila únava, začali sme viac strácať lopty, nedarilo sa v skórovaní spod koša, z čoho sme znervózneli a prestali si veriť. Súperky vycítili šancu zabojovať o výsledok aj po našich chybách najmä v obrannej činnosti, kedy sme bránili až moc odstúpene a nevytvárali sme žiadny tlak na hráčku. Bystrica ožila, začala byť aktívnejšia pod košmi a využívala svoju výškovú prevahu. Zbytočnými faulami sme umožnili súperkám sa z 9 bodového náskoku 40 sekúnd pred koncom dotiahnuť na rozdiel 3 bodov a tak zdramatizovať záver kvalitného zápasu.
My, tréneri, sme dievčatám aj napriek chybám verili a vedeli sme, že aj prípadná remíza v prvom zápase (bez možnosti predĺženia) nás posúva na Majstrovstvá SR.
Do druhého zápasu sme dali šancu zahrať si všetkým nominovaným hráčkam, a tak sme im umožnili získavať cenné zápasové skúsenosti s kvalitným súperom bez ohľadu na konečný výsledok.
Tu sa ukázalo, že nedisponujeme tak širokým kádrom hráčok, ktoré dokážu hrať vyrovnanú partiu s kvalitnejšími súpermi a udržať tempo hry. Aj napriek snahe všetkých dievčat, ktorú im nemožno vytknúť, sme za súperom v druhom zápase zaostávali najmä v reakciách a v pohybe, v zakončení a hlavne v obrannej činnosti.
Dievčatám z B.Bystrice ďakujeme za kvalitné 4 zápasy v play-off! 
Zápasy dievčatám ukázali, kto ako pristupuje k tréningovej činnosti a kto robí veci aj navyše. Príkladom je Kika, ktorá bola v prvom zápase súperkami nezastaviteľná, potiahla tím 31 bodmi a zobrala zodpovednosť na seba, za čo ju chválime.
V druhom zápase sa nepríjemne zranila Lea, ktorej prajeme skoré uzdravenie a čo najskorší návrat na palubovku.
Dievčatá tak naplnili predsezónny cieľ a gratulujeme im k postupu na finálový turnaj o Majstra SR.
Najbližšie nás čakajú prípravné zápasy so žiačkami v Považskej Bystrici a ďalší víkend finále play-off s Ružomberkom ako aj jednodňový turnaj žiačok v Opave.

(LKO,JAD)
 

 

Späť