U13: Mladšie žiačky ukončili základnú časť súťaže

20.03.2023 14:20
Mladšie žiačky zvládli posledné zápasy regionálnej súťaže "STRED" a obsadili tak v konečnej tabuľke celkovo druhé miesto. V súťaži budú pokračovať v zápasoch playoff, kde sa už bude bojovať o postup na Majstrovstvá SR.
 
BKM Žilina - BK AS Trenčín (MS) 52:36 (22:00,12:06,06:13,12:17)
Harantová 16, Šmihovská 13, Rumanová 9, Jaroščiaková 8, Kubelová, Rybárska a Syneková po 2, Balážová, Belčíková, Krššáková, Matušíková, Lipovská, Obšivanová, Suchánková, Vavreková
Fauly: 11 - 10    TH: ZA 18% (2/11) - TN 44% (4/9)
VIDEOZÁZNAM
 
BKM Žilina - BK AS Trenčín (MS) 60:24 (24:04,21:10,07:02,08:08)
Rumanová 17, Harantová a Šmihovská po 10, Jaroščiaková 8, Lipovská 6, Kubelová, Obšivanová a Vavreková po 2, Balážová, Belčíková, Krššáková, Matušíková, Rybárska, Syneková, Suchánková
Fauly: 2 - 3    TH: ZA 50% (2/4) - TN 0% (0/4)
VIDEOZÁZNAM
 
Hodnotenie trénera:
Na Trenčín, ktorý má v kádri  staršie dievčatá a výškovú prevahu, sme mali jasnú taktiku a predstavu. V úvode zápasu zaskočiť súperky rýchlou a agresívnou hrou a napádať súperovu rozohrávku tak, aby sme v druhom polčase zápas v kľude s náskokom dohrávali a dali v zápasoch priestor všetkým nominovaným dievčatám. Hráčky pristúpili k zápasom zodpovedne a to, čo sme si povedali, aj na palubovke zrealizovali. Na naše prvé polčasy sa dalo pozerať, dievčatá pobavili divákov aj peknými tímovými akciami, aj keď stále máme problém skórovať z tutoviek "s kľudom Angličana".
V druhých polčasoch po prestriedaní sa hra vyrovnala, púšťali sme si pod kôš vyššie súperky, ktoré nás preskákali, ľahko skórovali a boli sme nedôrazní v obrannej činnosti. 
Do kádra sa po dlhších tréningových výpadkoch vrátili Lucia, Ela a Nely a veríme, že ich výkony pravideľným tréningom budú napredovať. Pod košmi dominovala Lea (24 doskokov), v poli bola nenahraditeľná svojim prehľadom v hre a agresivitou Kika, ktorá umne hru tvorila a získala 23 lôpt. Celkovo hodnotím zápasy za dobre zvládnuté, aj keď sme aj od ostatných dievčat najmä v druhom polčase očakávali väčšiu aktivitu a pohyb na ihrisku.
Základnú časť súťaže sme ukončili podľa očakávania na druhom mieste s 15 výhrami a 5 prehrami a najbližšie nás už čakajú náročné súboje v playoff na palubovke v Banskej Bystrici, kde sme koncom januára odohrali veľmi vyrovnané a z nášho pohľadu slabé zápasy. Vieme, na čom musíme popracovať a veríme, že do BB pocestuje lepšie pripravený tím.
(LKO)
Späť