U13: Príprava s Trnavou

16.10.2022 13:08
Mladším žiačkam sa štart do súťaže presunul a tak si opäť zahrali prípravné zápasy so "starým znýmym" súperom.

V domácom prostredí privítali ambiciózne družstvo z Trnavy, s ktorým si víťazstvá vo vyrovnaných stretnutiach spravodlivo podelili.

BKM Žilina - BK AŠK Slávia Trnava 29:46 (03:17,12:09,08:10,06:10)
Rumanová a Šmihovská po 10, Harantová 6, Kubelová 2, Klimková 1, Adamíková, Balážová, Jaroščiaková, Lipovská, Kubošová, Obšivanová, Rybárska, Vavreková, Syneková
Fauly: 16 – 13         TH: ZA 8% (1/12) - TT 40% (6/15)
VIDEOZÁZNAM

BKM Žilina - BK AŠK Slávia Trnava 61:47 (09:12,17:22,13:06,22:07)
Rumanová 18, Harantová 15, Šmihovská 8, Jaroščiaková 6, Balážová a Kubelová po 4, Adamíková, Klimková a Vavreková po 2, Lipovská, Kubošová, Rybárska
Fauly: 7 - 16           TH: ZA 35% (7/20) - TT 43% (3/7)
VIDEOZÁZNAM

Hodnotenie trénera:
Oba prípravné zápasy boli viacmenej vyrovnané a o víťazstvách sa rozhodovalo v prvej a v ôsmej časti dvojzápasov.
V prvom zápase dievčatá pôsobili veľmi ustráchane s príliš veľkým rešpektom k súperovi. Boli sme veľmi statickí, robili veľa zbytočných chýb a keď sme si aj vypracovali dáku šancu, nepadalo nám to. Nechali sme sa odtáčať od koša, slabo sme doskakovali pod oboma košmi a náš návrat do obrany bol strašne pomalý, za čo nás súperky ľahko trestali. O víťazstve Trnavy rozhodla hlavne prvá štvrtina, ktorú sme absolútne nezvládli a prehrali 3:17. Naša úspešnosť streľby bola veľmi slabá, čo sa prejavilo aj v trestných hodoch, kedy sme premenili len 1 kôš z dvanástich pokusov.
Do druhého zápasu sme nastúpili smelšie a viac koncentrovanejšie na zápas, avšak stále tomu niečo chýbalo a od začiatku sme doháňali mierny súperov náskok. Do druhého polčasu však dievčatá nastúpili odhodlané viac sa pobiť o výsledok a vedeli aj od nás, že majú na to, aby dnes vyhrali. Začali si viac veriť a viac sa na ihrisku hýbať. Aj nahrávky už boli presnejšie, videli sme sa a začalo nám to konečne aj padať do koša. V poslednej štvrtine sme začali dominovať hlavne pod našim košom, vďaka čomu sme ľahšie vyrážali do protiútokov, ktoré sme premieňali a zápas sme otočili vo svoj prospech. Poslednú štvrtinu sme vyhrali 22:07, čo rozhodlo o našom víťazstve.
V prvom zápase si svoje prvé basketbalové minúty odbehala Monika, pre ktorú to určite bola cenná skúsenosť a verím, že za nejaký ten čas, keď viac potrénuje, bude v tíme platnou hráčkou. Za obe zápasy si zaslúži pochvalu najmä Naty, ktorá ako jediná mala stabilné výkony v oboch zápasoch a bola platná nielen v útoku, ale aj v obrane. Až v samom závere sa herne prebudili Kika s Leou, čo sa ukázalo pre konečný výsledok ako rozhodujúce.
Zápasy s Trnavou sú vždy pre divákov zaujímavé, aj tentokrát bola v hľadisku výborná atmosféra, za čo ďakujeme obom fanúšikovským táborom.
Najbližšie nás čaká domáca odveta s Myjavou, potom druhé kolo v Ružomberku.

(LKO)

Späť