U13: Náročné zápasy v Banskej Bystrici

23.01.2023 15:19

Mladšie žiačky vstúpili do odvetnej časti regionálnej súťaže zápasmi v Banskej Bystrici. Pod Urpínom sa predstavili takmer kompletný káder našich dievčat, ktoré však nepredviedli to, čo sa od nich očakávalo. Po dvoch vyrovnaných a dramatických zápasoch sa obe družstvá spravodlivo tešili z jedného víťazstva.

ŠKP Slávia Banská Bystrica - BKM Žilina 34:26 (04:09,08:02,09:08,13:07)
Harantová 10, Lipovská 5, Jaroščiaková 4, Šmihovská 3, Klimková a Kubelová 2, Belčíková, Krššáková, Kubošová, Matusíková, Obšivanová, Rumanová, Rybárska, Suchánková, Syneková, Vavreková
Fauly: 15 - 15   TH: BB 27% (6/22) - ZA 38% (6/16)
VIDEOZÁZNAM
 
ŠKP Slávia Banská Bystrica - BKM Žilina 50:51 (15:13,14:18,14:15,07:05)
Harantová 19, Kubelová 10, Rumanová 6, Klimková, Kubošová a Šmihovská po 4, Lipovská a Obšivanová po 2, Belčíková, Jaroščiaková, Krššáková, Matušíková, Rybárska, Suchánková, Syneková, Vavreková
Fauly: 20 - 13   TH: BB 43% (6/14) - ZA 56% (9/16)
VIDEOZÁZNAM
 

Hodnotenie trénera:

Zápasy v B.Bystrici nám nevyšli podľa plánov. Vstup do zápasu sme mali solídny, ale s pribúdajúcimi minútami sme začali vymýšľať a komplikovať hru. Prestali sme sa pohybovať po ihrisku, chýbal moment prekvapenia, zrýchlenie, pribúdali nepresnosti a laxne sme bránili naše súperky, ktoré vďaka nášmu prístupu si stále viac verili. Báli sme sa vnikať do šestky a absolútne nám odišla streľba spod koša v druhej časti prvého zápasu, kedy sme mali len 6% úspešnosť! Aj keď sa dievčatá v druhom polčase viac snažili, obraz hry sa nezmenil. Prihrávky na hráčku, ktorá nesleduje hru, nepremenené koše, ruky v obrane vo "vreckách" a domácim dievčatám sme dovoľovali doskakovať stále viac a viac lôpt. Baby si za predvedenú hru vyhrať nezaslúžili a preto som do poslednej časti hry postavil hráčky s menšími skúsenosťami, ktoré hrať chceli.
V šatni sme si vysvetlili, čo treba zmeniť. Pritvrdili sme viac obranu a sťažovali domácim babám ich útok. Začali sme získavať podstatne viac lôpt, ale opäť sme nepremieňali tutovky. Skóre zápasu sa menilo ako na hojdačke a oba tímy bojovali až do posledných sekúnd. 40s pred koncom sme rozhodli košom zo štandartky, ktorú sme však zahrali inak, ako sme chceli, preto oceňujem ducha prítomnosť Natálie. Šesť sekúnd pred koncom sme však spravili fatálnu chybu a loptu nepodržali, čím sme súperkám umožnili zápas otočiť na svoju stranu. Mali sme veľké šťastie, že rozhodkyne, ktoré oba nervózne zápasy zvládli výborne, náš faul na strieľajúcu hráčku v poslednej sekunde nepostrehli.
Dnes to bolo z našej strany viac o bojovnosti ako o basketbale a bol to náš podpriemerný výkon. Pár pekných tímových akcií zatienil nezodpovedný prístup našich dievčat v obrane, množstvo zahodených tutoviek a taktiež zbrklé riešenia, z čoho pramenili straty.
Tím potiahla predovšetkým svojimi košmi Lea, ktorá však tiež zahrala svoj priemer. Kaja prestala vymýšľať a potiahla aspoň druhý zápas, zlepšenie bolo badateľné aj u Nene. Spokojní sme boli s hrou Laury, ktorej basketbal posledné mesiaci chutí. Dnes vo svojej koži nebola Kika, ktorá naše zápasy zvykne ťahať a taktiež dievčatá, ktoré s ňou absolvovali lyžiarsky výcvik. Úspešnosť streľby za dvojzápas našich opôr hovorí za všetko: Dada 7% (1/15), Naty 12% (2/17), Kika 14% (2/14).
Vzhľadom na priebeh súťaže sa do pod Urpín vrátime v playoff súbojoch o postup na MSR. Verím, že v týchto zápasoch naše dievčatá predvedú lepšie výkony.

Späť