U13: Náročný prípravný víkend

26.09.2022 15:01

Mladšie žiačky pokračovali cez víkend v prípravných zápasoch. V sobotu sa vytrápili v Ivánke pri Dunaji a v nedeľu zabojovali doma so žiačkami z Považskej Bystrice. 

BK Klokani Ivánka pri Dunaji - BKM Žilina 84:06
Šmihovská 3, Klimková 2, Kubelová 1, Belčíková, Kubošová, Papajová, Syneková

BK Klokani Ivánka pri Dunaji - BKM Žilina 74:06
Klimková 4, Šmihovská 2, Belčíková, Kubelová, Kubošová, Papajová, Syneková

BKM Žilina - U14 IMC Slovakia Považská Bystrica 53:33 (06:18,15:04,17:09,15:02)
Šmihovská 14, Jaroščiaková 9, Klimková 8, Tolnayová 6, Adamíková a Kubelová po 5, Belčíková 4, Kubošová 2, Krššáková, Rybárska, Suchánková, Syneková, Vavreková
Fauly: 13 - 15    TH: ZA 41% (9/22) - PB 45% (5/11)
VIDEOZÁZNAM
 
BKM Žilina - U14 IMC Slovakia Považská Bystrica 26:37 (07:12,09:03,08:08,02:14)
Jaroščiaková, Klimková, Syneková a Šmihovská po 4, Adamíková a Belčíková po 3, Kubelová a Kubošová po 2, Krššáková, Rybárska, Suchánková, Vavreková
Fauly: 12 - 5    TH: ZA 67% (2/3) - PB 33% (3/9)
 
Hodnotenie trénera:

Víkend bol pre dievčatá veľmi náročný aj vzhľadom na vysokú maródku v družstve a 4 prípravné zápasy. Večer pred zápasom v Ivánke nám vypadli 4 dievčatá a tak sme na zápasy cestovali len so 7 hráčkami.
Domáce dievčatá, ktoré v minulej sezóne v našej kategórii neštartovali, na nás vybehli rýchlym basketbalom s dobre nacvičeným prechodom do útoku. Klokanky boli výbušnejšie, agresívne v obrannej činnosti a s výškovou prevahou dominovali pod košmi. Bolo na nich badať väčšie skúsenosti, nakoľko väčšina hráčok hrávala v minulej sezóne staršiu súťaž. Kým sme sa my trápili s 24kou, prechodom do útoku, zakončením a inými hernými činnosťami, súper pôsobil až moc profesionálne. V tomto počte sme súperovi nedokázali v ničom vzdorovať a zaslúžene oba zápasy dominoval. Už po prvej štvrtine, ktorú sme prehrali o vyše 25b, bolo našim cieľom zápas dohrať so cťou. Pod vplyvom veľkej fyzickej záťaže aj pri voľnom striedaní hráčok sme mali veľké problémy sa dostať vôbec do zakončenia, pôsobili sme na ihrisku ako tím, ktorý s basketbalom len začína. V podobnom duchu sa odohral aj druhý zápas, aj keď v ňom súper viac rotoval menej skúsenejšie a mladšie dievčatá.
Našich „sedem statočných dievčat“ sa snažilo a oceňujem, že sme sa výslovne nevzdali, ale v tejto zostave sme na viac nemali. Chýbalo nám však viacero skúsenejších hráčok a dve najlepšie strelkyne z minulej sezóny. Ako pozitívum však vidím to, že hrať a behať so súperom museli aj dievčatá, ktoré v minulej sezóne mali menšiu minutáž a samé pocítili, že basketbal je rýchly šport a že musia viac zabrať.

V nedeľu sme na zápasy so žiačkami z PB nastúpili v trochu väčšom počte dievčat a pomohli nám aj dve 2011tky. Opäť však chýbali vysoké dievčatá a najlepšie strelkyne. Preto bolo zaujímavé sledovať, ako zahráme so súperom, s ktorým sme v minulej sezóne hrávali vyrovnané zápasy. Prvý zápas začal zle, podobne ako v sobotu v Ivánke. Ležérny pohyb na ihrisku, nepresné nahrávky, nesledovanie lopty a 24ky, pomalé reakcie v obrane, a tak si súper vytvoril sľubný náskok. Zlepšenou hrou v druhej časti zápasu sme sa súperkám priblížili na jeden bod, avšak ani v tejto časti sme nepredvádzali hru, akú hrať vieme. Do druhého polčasu nastúpil iný tím. Tím, ktorý sa chcel o víťazstvo zabojovať. Baby zlepšili pohyb na ihrisku a uvoľňovanie sa. Začali sme pri zakončení viac rozmýšľať, nehádzali sme to len tak na náhodu a snažili sme sa viac na doskoku. Najmä v poslednej štvrtine sme hrali rýchlejšie dopredu, agresívnejšie bránili a súpera zaskočili protiútokmi, ktoré nám vychádzali na jednotku.
Druhý zápas sa niesol v podobne vyrovnanom duchu. Tak, ako v prvom zápase, sa o víťazstve rozhodlo v poslednej štvrtine, ktorú sme si prehrali v hlavách. Aj keď sme ju odohrali už bez zranenej Dady, ktorá hru rozumne tvorila, mali sme tam hráčky, ktoré vedia loptu potiahuť. Prestali sme však hrať kolektívne, nezmyselne sme strieľali z vonku, aj keď sme mohli ísť do dvojtaktu, flákali sme obrannú činnosť a radšej sme súperky zastavovali faulami.
V zápasoch s PB si prvé zápasové minúty vyskúšala nová hráčka Natália a verím, že čoskoro bude aj ona v družstve platnou hráčkou. Má na to všetky predpoklady.

Už najbližšiu sobotu pokračujeme v príprave s ďaľším vyrovnaným súperom. V Budatíne o 10:45 odohráme zápasy s BAM Poprad a verím, že zostava na zápasoch už bude kompletnejšia.
 

(LKO)

Späť