U13: Posledná príprava pred súťažou

01.11.2022 20:57
Mladšie mini odohrali odvetné prípravné zápasy s Myjavčankami. Oba zápasy boli až do konca vyrovnané a obe družstvá sa zaslúžene mohli tešiť z víťazstva. Pre mladšie žiačky to boli posledné zápasy pred začiatkom súťaže.
 

BKM Žilina – BA Spartak Myjava 46:62 (10:23,11:08,16:14,09:17)
Rumanová 13, Šmihovská 9, Jaroščiaková a Kubelová po 8, Tolnayová 4, Adamíková a Matejčíková po 2, Belčíková, Holániková, Krššáková, Kubošová, Lipovská, Macúchová, Matušíková, Syneková
Fauly: 21 – 12   TH: ZA 31% (4/13) – MY 22% (4/18)
VIDEOZÁZNAM

BKM Žilina – BA Spartak Myjava 55:51 (16:19,09:10,17:14,13:08)
Rumanová 16, Šmihovská 15, Tolnayová 10, Matejčíková 8, Adamíková, Jaroščiaková a Kubelová po 2, Belčíková, Holániková, Kubošová, Lipovská, Macúchová, Matušíková, Syneková
Fauly: 21 – 17   TH: ZA 18% (3/17) – MY 20% (5/25)
VIDEOZÁZNAM

Hodnotenie trénera:
Do Žiliny pricestovalo šikovné družstvo z Myjavy, ktorému sme mali čo oplácať zo zápasov spred troch týždňov. Aj keď nám opäť kvôli chorobe v zostave chýbali skúsenejšie hráčky, dokázali sme so súperkami držať krok.
V prvom zápase nám súper výraznejšie ušiel na konci prvej štvrtiny, kde sme vlastnými opakovanými chybami darovali Myjavčankám veľmi lacné koše. Ďalšie časti hry sme bojovali a z náskoku pomaličky ukrojovali, až sme sa v poslednej časti priblížili k súperovi na jeden bod (44:45). Vtedy však dievčatá nepochopiteľne prestali hrať tímovo a začali zbrklo riešiť herné situácie. Začali sme zbytočne strieľať z diaľky, aj keď sme mohli zvoliť jednoduchý vnik do koša, strieľali sme z pozícií, kedy sme ani nevideli na kôš, prihrávali súperkám loptu rovno do rúk.... Preto som sa rozhodol, aj na úkor výsledku, stiahnuť všetky tieto dievčatá a postavil som hráčky, ktoré hrať chceli a ktoré to mali proti rozbehnutým Myjavčankám ťažké.
Druhý zápas sa od začiatku vyvíjal vyrovnane, baby sa viac snažili hrať to, čo vedia a prestali vymýšľať. Nebolo to určite bez chýb, ale bolo cítiť, že ďalší zápas prehrať nechcú. Začali sme sa viac tlačiť pod kôš a viac doskakovať, strácali sme menej lôpt. Od začiatku sme dobiehali mierny náskok súperiek. Baby bojovali až do konca, s rozumom a v poslednej minúte zápas otočili na svoju stranu. Zaslúžene.
Stabilné výkony aj v týchto zápasoch podávala Kika, ktorá je momentálne našou líderkou. Najmä v druhom zápase sa výraznejšie presadila Naty, ktorá prestala vymýšľať a najmä záver zápasu potiahla s chladnou hlavou. Zároveň bola s 24 doskokmi naša najlepšie doskakujúca hráčka! Spokojný som bol aj s hrou Kaji, ktorá pod košmi doskočila 17 lôpt a každým zápasom napreduje. Taktiež som spokojný s výkonom Nene, ktorá sa vracia do svojej formy po dlhšom výpadku. Veľmi milo prekvapila Tamarka M. zo starších minižiačok, ktorej drzosť a odvahu vnikať do koša mohli dievčatá v tíme len závidieť.
Odveta s Myjavou bola naša posledná príprava pred štartom regionálnej súťaže. Už najbližšiu sobotu cestujeme na horúcu palubovku k Majstrovi SR, kde verím, že nabrané skúsenosti z prípravných zápasov, aj v zápasoch využijeme a súperky potrápime.

(LKO)

 

Späť