U13: Prípraváky v Trnave

18.11.2022 15:10
Mladšie žiačky vycestovali v štátny sviatok do Trnavy baviť sa basketbalom. So súperom odohrali opäť vyrovnané prípravné zápasy, ktoré tentokrát dotiahli naše dievčatá do víťazného konca. Ďakujeme domácemu klubu BK AŠK Slávia Trnava nielen za pozvanie na zápasy, ale aj za chutné prekvapko pre dievčatá. 
 
BK AŠK Slávia Trnava - BKM Žilina 40:71 (12:15,00:18,14:14,14:24)
Rumanová 17, Kubelová 15, Harantová a Krššáková po 8, Klimková 6, Belčíková a Matejčíková po 4, Šmihovská 3, Bučáková, Syneková a Tolnayová po 2, Matušíková
Fauly: 12 - 5   TH: TT 0% (0/0) - ZA 42% (5/12)
VIDEOZÁZNAM
 
BK AŠK Slávia Trnava - BKM Žilina 53:59 (08:11,21:16,12:09,12:23)
Harantová a Tolnayová po 12, Rumanová 10, Belčíková a Matejčíková po 5, Adamíková a Klimková po 4, Kubelová 3, Krššáková a Šmihovská po 2, Bučáková, Matušíková, Syneková
Fauly: 11 - 3  TH: TT 33% (1/3) - ZA 27% (3/11)
VIDEOZÁZNAM
 
Hodnotenie trénerov:

Aj keď máme na Trnavu príjemné spomienky z MSR, vieme, že do Trnavy sa nechodí vyhrávať a že zápasy s domácimi dievčatami na ich palubovke sú fyzicky náročné. V domácej príprave sme síce odohrali s Trnavou vyrovnané zápasy, tentokrát sme však do Trnavy cestovali z výrazne zúženým kádrom doplneným o tri dievčatá z družstva r.2011 a s jednou hráčkou r.2009, ktorá sa po 3 rokoch opätovne zapojila do tréningového procesu.
V oboch zápasoch sa hral vyrovnaný behavý basketbal, výnimkou bola len druhá štvrtina prvého zápasu, kde po dohode trénerov nastúpili nové, resp menej vyhranejšie dievčatá.
V našej hre boli konečne badateľné aj prvky z tréningov, čo sme dievčatám prízvukovali pred zápasmi, aby sa nebáli skúšať to, čo trénujeme. V niektorých fázach hry sme boli spokojní aj so zlepšenou agresívnou obranou, ktorá nás stojí veľa síl, ale ktorou sme domáce dievčatá dokázali pribrzdiť. V hre boli však aj pasáže, kedy sme domáce dievčatá púšťali veľmi ľahko do koša a naša obrana bola veľmi deravá, za čo nás pochopiteľne súper trestal. V posledných štvrtinách oboch zápasov sme opäť vcelku dobre využívali rýchle protiútoky po zisku lopty, čím súperov vieme doraziť. Teší nás tiež, že sme sa pokúšali hrať viac tímovo a hľadať prihrávkou svoju spoluhráčku, aj keď nie vždy nám tento zámer úspešne vyšiel.
Sympatickým bol aj fakt, že domáce trénerky točili počas oboch zápasov všetky dievčatá, aj tie začínajúce a tak sme priestor vedeli dať aj my dievčatám, ktoré zatiaľ v súťaži nemajú odohraných veľa minút a ktoré sa v týchto zápasoch dokázali bodovo presadiť. Verím, že ich to nakopne aj do najbližších súťažných zápasov, kde dostanú viac priestoru. Okrem novej Adely, ktorá má za sebou len pár tréningov, sa v dvojzápase presadilo všetkých 12 dievčat, čo nás samozrejme teší.

(LKO)

 

Späť