U13: Spokojnosť v Handlovej

20.02.2023 05:35

Po takmer mesačnej pauze pokračovala regionálna súťaž mladších žiačok odvetnými zápasmi v Handlovej. Naše dievčatá sa po slabšom prvom zápase prebrali a nedopustili u súpera žiadne prekvapenie. Dievčatá si najmä za druhý zápas, ktorý bol tímovejší, zaslúžia pochvalu.

ŠBK Handlová - BKM Žilina 22:44 (00:16,06:08,06:14,11:06)
Rumanová a Šmihovská po 14, Harantová 8, Benková 4, Klimková a Lipovská po 2, Belčíková, Jaroščiaková, Kubošová, Matejčíková, Matušíková, Obšivanová, Rybárska, Syneková
Fauly: 16 – 7   TH: HA 20% (2/10) – ZA 47% (8/17)
VIDEOZÁZNAM

ŠBK Handlová - BKM Žilina 13:65 (01:17,00:18,08:19,10:11)
Šmihovská 11, Rumanová 10, Jaroščiaková 9, Harantová a Klimková po 8, Lipovská 7, Matejčíková 4, Kubošová, Rybárska a Syneková po 2 + vlastný kôš, Belčíková, Benková, Obšivanová
Fauly: 16 – 7   TH: HA 50% (3/6) – ZA 58% (7/12)
VIDEOZÁZNAM

Hodnotenie trénera:

Aj keď sme v 3.kole domáce zápasy s Handlovou presvedčivo vyhrali, na odvetné zápasy sme cestovali s rešpektom. Domáce dievčatá zahrali v Novom roku dobré zápasy s majsterkami z Ružomberka a dokázali v jednom zápase poraziť Banskú Bystricu, preto sme sa na odvetu dobre pripravili a súperky nepodceňovali. Zo zdravotných dôvodov nám vypadlo viacero hráčok, káder sme preto doplnili dvomi mladšími hráčkami. Pre Zoju to boli prvé zápasy za náš tím.
Do prvého zápasu sme vstúpili smelo a vypracovali sme si sľubný náskok. Po polčase sme však poľavili a dovolili sme domácim dievčatám hrať s nami vyrovnanú partiu. Aj keď sa nám strelecky nedarilo a takmer 40 pokusov prevažne spod koša sme nedokázali premeniť, zápas sme mali stále pod kontrolou a mohli sme do hry zapojiť všetky dievčatá.
Do druhého zápasu sme nastúpili tak, ako sme si to v šatni povedali. Hrať rýchlo dopredu, nedávať súperkám priestor na ihrisku, zapájať a skúšať veci z tréningov, viac rozmýšľať, zbrklo nestrieľať a hrať viac tímovo. Za tento zápas musím všetky dievčatá pochváliť, lebo si moje slová zobrali k srdcu. Pôsobili sme sebavedomejšie, streleckú úspešnosť sme zdvojnásobili takmer na 50%, na našu hru sa dalo pozerať a diváci videli aj viacero pekných tímových akcií.
Celkovo som s dvojzápasom spokojný. Veľmi dobre sa nám v oboch zápasoch darilo napádať domácu rozohrávku, dievčatá napredujú v obrannej činnosti a získali sme veľa lôpt (74). Každá hráčka mala samozrejme aj rezervy, ale to si vysvetlíme na najbližšom tréningu.
Ďakujeme našim rodičom za pomoc s dopravou a za takmer „domáce prostredie“.
Už najbližšiu nedeľu nás čaká domáca „dohrávka“ s favoritom celej súťaže.

(LKO)

 

Späť