U13: Víťazstvá v Trenčíne

09.01.2023 00:13

Koncom zimných prázdnin pokračovala súťaž mladších žiačok 5.kolom. Naše dievčatá cestovali do Trenčína, kde odohrali zápasy proti nováčikovi v súťaži a domov si odniesli povinné víťazstvá, prvé v tomto kalendárnom roku.

BK AS Trenčín - BKM Žilina 30:76 (03:19,03:18,04:22,20:17)
Harantová 19, Klimková a Šmihovská po 12, Lipovská 10, Kubelová 8, Jaroščiaková 6, Bučáková a Rybárska po 4, Suchánková 2, Belčíková, Matušíková, Syneková
Fauly: 8 – 8   TH: TN 27% (4/15) – ZA 27% (3/11)
VIDEOZÁZNAM

BK AS Trenčín - BKM Žilina 17:55 (04:09,02:16,10:10,01:20)
Harantová 20, Šmihovská 8, Kubelová 6, Bučáková, Jaroščiaková a Klimková po 4, Rybárska 3, Belčíková, Lipovská a Matušíková po 2, Kubošová, Suchánková, Syneková
Fauly: 17 – 5   TH: TN 50% (1/2) – ZA 38% (9/24)
VIDEOZÁZNAM

Hodnotenie trénerov:

Do Trenčína sme cestovali pre povinné víťazstvá. Aj keď sme so súperkami nikdy nehrali, poznali sme výsledky doterajších zápasov a vedeli sme, že domáci tím je nováčik v súťaži, ktorý disponuje viacerými staršími a vyššími hráčkami.
Vzhľadom na to, že sme počas sviatkov odohrali 5 zápasov na domácom Winter Cupe, boli sme rozhýbaní a chceli sme súperky hneď v úvode zápasu zaskočiť pohybom na ihrisku, agresívne brániť a vytvoriť si dostatočný náskok, aby sme mohli rotovať všetky dievčatá. To sa nám aj v prvom zápase slušne darilo. Získavali sme lopty ešte mimo vymedzeného územia, nepúšťali sme vyššie súperky pod náš kôš a po zisku lopty sme sa snažili o rýchly presun do útoku. V poslednej časti prvého zápasu domáce dievčatá našli spôsob, ako prelomiť našu obranu a lopty vyhadzovali do útočnej polovice, na čo sme mali problém viackrát včas zareagovať a umožnili sme tým domácim dievčatám ľahko skórovať.
Do druhého zápasu sme nastúpili nekoncentrovane a súper pokračoval v tom, v čom bol úspešný v prvom zápase a zaskočil nás aj zlepšeným pohybom na ihrisku. Opäť sme ostali prekvapené z dlhých prihrávok a súperkám sme tak umožnili vedenie 4:0, keď sme prvých 5 minút nedokázali skórovať. Som rád, že sa dievčatá včas prebrali, súperky unavili pohybom na ihrisku a zápas prevzali pod svoju kontrolu.
V zápasoch sme mali nielen pár pekných akcií, ale aj slabšie chvíľky, kedy sme v obrane odstupovali od hráčok a nechávali im priestor na zakončenie. Veľa herných situácií sme riešili zle, keď sa niektoré hráčky snažili útočiť individuálne až sebecky, aj napriek tomu, že pod košom mali úplne voľnú spoluhráčku a často tým stratili loptu, prípadne strieľali z nevýhodnej pozície. Slabší bol aj doskok, kedy sme radšej čakali, že nám lopta padne sama do ruky, akoby sme mali poriadne vyskočiť. Bojíme sa aplikovať v zápasoch veci z tréningov a radšej volíme jednoduchšie riešenie a tlačíme sa do rohov ihriska, kde nie sme pre súpera nebezpečnými. Pri užšom kádri sa ukázalo, ktorým dievčatám chýba kondícia a ktoré cez prázdniny nič nerobili a necvičili. Dnešná úspešnosť streľby bola nízka a strelecky sme sa oba zápasy trápili. V každom zápase sme nepremenili kvantum tutoviek spod koša. Bolo to však spôsobené ľahšou a menšou loptou, s akou bežne hrávame, takže toto dievčatám nemôžme vyčítať.
Sme radi, že sa dnes podarilo skórovať aj novým hráčkam Natálii a Adel, ktorej sa podarilo skórovať v posledných sekundách druhého zápasu. K prvému súťažnému košu gratulujeme!
Teší nás snaha všetkých dievčat, ale na kvalitnejších súperov to stačiť nebude, takže stále máme na čom pracovať a zlepšovať sa. Najbližšie nás už čakajú ťažké zápasy v Banskej Bystrici.

(LKO, JAD)

Späť