U14: Kvalitná príprava vo Wisle

06.11.2023 01:38
Dnes si naše žiačky riadne zamakali v prípravných zápasoch opäť v poľskej Wisle. V "desiatich" tentokrát zabojovali proti skúsenejšiemu a staršiemu družstvu U15.
Pod silným tlakom domácich hráčok sme robili veľa zbrklých chýb a zlých rozhodnutí, avšak naše dievčatá rýchlou hrou ukázali, že vieme súpera aj potrápiť 
Takéto zápasy potrebujeme, učíme sa v nich a výrazne nás posúvajú dopredu!
 
U15 ISWJ Wisla - U14 BKM Žilina 66:50 (15:10,16:20,18:12,17:08)
Rumanová 17, Kubelová 9, Harantová 8, Šmihovská 6, Suchánková 4, Klimková a Vavreková po 2, Lipovská a Syneková po 1, Matušíková
Fauly: 21 - 7   TH: WI 57% (4/7) - ZA 31% (8/26)
 
U15 ISWJ Wisla - U14 BKM Žilina 31:69 (05:28,08:08,07:28,12:05)
Harantová 18, Kubelová 14, Rumanová 12, Lipovská 9, Klimková a Šmihovská po 6, Suchánková a Syneková po 2, Matušíková, Vavreková
Fauly: 13 - 6   TH: WI 13% (1/8) - ZA 43% (3/7)
 
FOTOALBUM (zdroj: Fotobrodacki)
VIDEOZÁZNAM 2.zápas (prvá polovica videa)
VIDEOZÁZNAM 1.zápas (prvá polovica videa)
 
Hodnotenie trénera:

Do Wisly sme tentokrát cestovali na konfrontáciu proti starším žiačkam, s ktorými sme sa pred polrokom stretli na turnaji Gala Cup v Opave a kde nás poľské dievčatá poľahky zdolali 21:64.
Domáce dievčatá nastúpili so širokým kádrom proti našim desiatim hráčkam, preto sme sa dohodli na voľnom striedaní.
Úvod prvého zápasu proti skúsenejšiemu a fyzickejšiemu súperovi sme zachytili slušne, aj napriek tomu, že domáce dievčatá napádali našu rozohrávku s viacerými hráčkami, na čo sme spočiatku nevedeli správne a včas reagovať a strácali sme príliš veľa lôpt. Nepresné prihrávky sa pod tlakom obrany množili, ale bolo to pre nás niečo nové, nepoznané a aj pre to sme si tieto zápasy dohodli. Pomaličky sme sa z tohto tlaku otriasali a dokázali rýchlou hrou a presnou prihrávkou pod kôš ľahko skórovať. Do polčasu sme prekvapujúco dokázali držať vyrovnanú partiu. Baby síce makali aj v druhom polčase, ale tu už dochádzali sily, preto sme aj častejšie striedali. Súper vyhral zaslúžene, ale my sme ukázali, že vieme zabojovať aj s kvalitnejším súperom a prehrali sme zápas so cťou!
V druhom zápase už súper nepostavil niekoľko najlepších hráčok, ktoré hrali ďalšie zápasy proti našim kadetkám. Od začiatku zápasu sme dominovali tak, ako to vieme. Rýchla hra s presným zakončením a časté prečíslenia prinášali ovocie, vychádzali nám štandartky a tak sme sa mohli tešiť z presvedčivého víťazstva aj my.
Dievčatám gratulujem, zvládli náročné zápasy. Ukázali, že sa vedia poučiť z chýb a snažili sa spraviť rozhodnutia inak, často správne. Kto nerobí chyby, nerastie!
Ďakujem našim rodičom za pomoc s dopravou a podporu v hľadisku, ako aj basketbalovému klubu ISWJ Wisla za kvalitnú prípravu.

(LKO)

FOTOALBUM (zdroj: Fotobrodacki)
VIDEOZÁZNAM 1.zápas (cca od polovice videa)
VIDEOZÁZNAM 2.zápas (cca od polovcie videa)

 

Späť