U14: Žiačky doma dominovali

19.02.2024 22:59
Žiačky pred domácim publikom potvrdili úlohu favorita a v oboch súťažných zápasoch so súpermi z konca tabuľky jasne dominovali.

BKM Žilina - BK ZŠ Lendak 72:24 (31:04,09:09,16:04,17:07)
Harantová 14, Klimková 10, Kubelová, Lipovská a Suchánková po 8, Šmihovská 6, Jaroščiaková a Vavreková po 4, Belčíková 3, Krššáková, Majtánová a Syneková po 2, Kubošová 1, Matušíková
Fauly: 7 - 11   TH: ZA 44% (4/9) - LE 25% (1/4)
VIDEOZÁZNAM
 
BKM Žilina - ŠBK Handlová 76:32 (23:04,22:04,17:07,14:17)
Harantová 21, Jaroščiaková 14, Lipovská 9, Šmihovská 8, Klimková a Kubelová po 7, Vavreková 6, Belčíková a Krššáková po 2, Majtánová, Matušíková, Syneková
Fauly: 10 - 16   TH: ZA 32% (6/19) - HA 50% (4/8)
VIDEOZÁZNAM
 

Hodnotenie trénera:

Dievčatá v zápasoch potvrdili rolu favorita, aj keď začiatky oboch stretnutí sa rozbiehali pomalšie. Družstvo Lendaku nás zaskočilo svojou aktívnosťou a prvé dve minúty zápasu s nami držalo tempo aj krok. Po timeoute dievčatá začali plniť naše pokyny, boli aktívnejšie nielen v útoku, ale najmä v obrannej činnosti a zápas už v prvej štvrtine rozhodli. V druhej časti hry sme hrali veľmi zbrklo v útoku a všetko len cez pravú stranu. Stratili sme až 15 lôpt najmä po nepresných prihrávkach. V obrane sme boli „mäkké“, nestrážili sme si súperky a púšťali sme ich z zakončeniu. Keďže zápas bol už rozhodnutý, zapojili sme do ďalšieho priebehu hry postupne všetky nominované dievčatá, z ktorých najviac prekvapila Saška.
Do druhého zápasu s namotivovanou Handlovou sme nastúpili už ako iný tím. Boli sme živšie a v obrane agresívnejšie od samého začiatku presne tak, ako sme si povedali pred zápasom. Aj keď sme sa opäť prvé minúty trápili v úspešnom zakončení, svojou aktívnosťou sme získavali jednu loptu za druhou, súpera sme úplne zlomili a šli do vedenia 19:00. V prvej štvrtine sme získali až 18 lôpt a v tomto nasadení sme pokračovali až do polčasu, kedy sa súper na nič nezmohol. V druhom polčase sme častejšie striedali a opäť nechávali väčší priestor dievčatám z lavičky, čo sa odzrkadlilo na náraste stratených lôpt a najmä v slabšej obranne, kde sme mali výrazný problém s preberaním hráčok po clonách.
Výsledky oboch zápasov boli očakávané a nie sú žiadnym prekvapením. V oboch zápasoch sme vystrelili na súperov kôš 80krát. Aj keď nám súperky dovolili hrať jednoduchý basketbal s ľahkým zakončením, zatlieskali sme dievčatám aj za pekné predvedené akcie. Vyrovnané výkony v dnešných zápasoch odviedla Lea. Ťahúňom tímu bola Dada, ktorá si zápasy užívala a mala dostatok priestoru na rozdávanie finálnych prihrávok spoluhráčkam. Zranenej Natálii prajem skoré uzdravenie a skorý návrat pod basketbalové koše.

Späť