U14: Žiačky s dvomi prehrami

29.01.2024 03:12
Žiačky dnes v úzkej zostave nestačili v Ružomberku na svojich súperov, keď najprv hladko podľahli domácim dievčatám a neskôr zviedli do poslednej sekundy dramatický a vyrovnaný súboj s posilneným družstvom z Popradu.

MBK Ružomberok - BKM Žilina  73:37 (19:05,19:04,21:12,14:16)
Harantová 9, Matejčíková 8, Šmihovská 6, Jaroščiaková, Rumanová a Suchánková po 4, Lipovská 2, Adamíková, Belčíková, Benková, Klimeková, Rybárska, Syneková
Fauly: 11 - 10   TH: RK 40% (6/15) - ZA 50% (5/10)
VIDEOZÁZNAM

BAM Poprad - BKM Žilina 63:57 (17:20,18:05,10:14,18:18)
Harantová 20, Lipovská 14, Rumanová 11, Jaroščiaková 6, Šmihovská 4, Matejčíková 2, Adamíková, Benková, Klimková, Rybárska
Fauly: 30 - 18   TH: PP 30% (6/20) - ZA 29% (11/38)
Hodnotenie trénera:
 

Do Ružomberka sme cestovali v nekompletnej zostave ako aj s hráčkami, ktoré mali dlhší tréningový výpadok zo zdravotných resp. školských dôvodov. Aj napriek tomu sme chceli s favoritom uhrať priaznivý výsledok na polčase a v druhom polčase dať viac priestoru ostatným hráčkam, nakoľko nás hneď po zápase s domácimi čakal dôležitý zápas s Popradom, ktorý sa posilnil o skúsenejšie hráčky hrajúce v staršom družstve.
Začiatok zápasu s domácimi nám absolútne nevyšiel. Dievčatá neboli koncentrované, prihrávky boli okaté a nepresné, chýbal pohyb a strašne zbrklo sme riešili herné situácie. Ružomberčanky veľmi agresívne bránili a takmer vôbec nás nepúšťali k zakončeniu. Do polčasu sme dali len 3 koše z hry, čo je tragické. V druhom polčase súper zapojil do zápasu celú lavičku a veľa mladších hráčok, čim sa hra vyrovnala.
V zápase s Popradom sme očakávali tlak a novú silu súpera, ktorý nás chcel po dvoch rokoch veľmi poraziť. Bohužiaľ nám po prvom zápase zo zostavy vypadla kvôli zraneniu Tamara A. ako aj naša skúsená driblérka Dada, ktorá síce družstvu aj napriek silnej migréne chcela pomôcť, ale museli sme ju stiahnuť. Jej absencia v zápase s Popradom bola veľmi citeľná.
Poprad začal veľmi smelo a ľahko si vytvoril sľubný náskok. Až keď sa naše baby prebudili, zabrali ku koncu štvrtiny a skóre otočili na našu stranu. V druhej časti hry sme boli nútení postaviť menej skúsenú päťku, ktorá však dokázala polovicu štvrtiny držať so súperom krok. Až po prestriedaní nám súperky opäť ušli a vypracovali si do polčasu 10b náskok.
Pred treťou časťou hry, kedy sa očakávala naša dominancia, sme po dievčatách chceli, aby naplno zabojovali, aby sa držali pokynov v obrannej hre a verili sme, že skóre otočíme. V tejto časti hry sme mali naozaj mierne navrch, ale opäť sme vo veľa situáciách zvolili zlé rozhodnutia a nezvládli pod tlakom zakončenia. V poslednej časti hry zo všetkých síl baby zabojovali, dotiahli sa na súperky na rozdiel jedného koša, ale záver pri naháňaní sa za skóre, sme nezvládli hlavami. Často sme volili nezmyselnú prihrávku namiesto ťahu do koša a ku koncu sme pozabúdali na obranu a súper nás za to potrestal.
Aj napriek všetkým okolnostiam dievčatá podali so seba maximum bez možnosti prestriedania a samy sebe dokázali, že vedia uhrať s posilneným Popradom vyrovnaný a dramatický zápas až do samého záveru. Patrí im veľká pochvala! O víťazovi rozhodla vyrovnaná lavička súpera a náš oslabený káder. Druhý polčas ťahalo len 7 hráčok. Aj napriek tomu sme veľakrát mali možnosť zápas otočiť. Hlavne nás musí mrzieť slabá úspešnosť premieňania trestných hodov, ktorých nám súper ponúkol až 38!
Tešíme sa na ďalší vyrovnaný súboj s týmto súperom.

(LKO)

 

Späť