U14: Žiačky s prvou prehrou v súťaži

04.12.2023 03:43
Žiačky odohrali v oklieštenej zostave ďalšie kolo regionálnej súťaže v B.Bystrici. Dvanásť bojovníčok sa najprv roztrénovalo proti začínajúcim basketbalistkám z východu, následne zabojovali na doraz svojich síl v dramatickom a vyrovnanom zápase s domácimi dievčatami, ktorým v závere zápasu tesne podľahli a pripísali si prvú prehru v súťaži.

BKM Žilina - BK ZŠ Lendak 80:11 (27:00,24:04,09:00,20:07)
Rumanová 15, Lipovská a Šmihovská po 13, Harantová 12, Kubelová 8, Macúchová 7, Suchánková 6, Klimková 4, Vavreková 2, Adamíková, Matušíková, Zajacová
Fauly: 5 - 10   TH: ZA 38% (5/13) - LE 0% (0/2)
VIDEOZÁZNAM

Slávia ŠKP Banská Bystrica - BKM Žilina 65:63 (16:15,16:17,10:24,23:07)
Rumanová 19, Kubelová 10, Lipovská 9, Harantová a Šmihovská po 7, Klimková 4, Adamíková 3, Macúchová a Vavreková po 2, Zajacová
Fauly: 21 - 18   TH: BB 53% (9/17) - ZA 40% (10/25)
VIDEOZÁZNAM
 
Hodnotenie trénera:
 

Z rôznych dôvodov sme na turnaj do B.Bystrice cestovali len s 12 hráčkami, z toho sme si tri hráčky zapožičali z mladšieho družstva.
Prvý zápas proti začínajúcim basketbalistkám z Lendaku bol pre naše dievčatá tréningom pred súbojom s domácimi. Súperkám, ktoré boli síce behavé, ale bez zápasových skúseností, sme umožnili viac hrať až v poslednej štvrtine, kedy sme sa už šetrili na ďalší zápas. Priestor v zápase dostali všetky hráčky.
Pred zápasom s domácimi sme si boli vedomí užšej zostavy, ako aj sily domácich dievčat, najmä tých, ktoré pravidelne hrávajú v súťaži aj za staršie žiačky. V Bystrici sme síce ešte neprehrali, ale všetky zápasy boli vyrovnané a výsledky tesné. Preto sa očakával opäť vyrovnaný súboj. Tréner domácich to zahral ideálne, presne podľa našich predstáv. Najsilnejšie päťky postavil do prvej a poslednej štvrtiny. Dievčatá mali teda za cieľ zahrať dobrý výsledok do polčasu a v tretej štvrtine zápas rozhodnúť. To sa nám aj z časti darilo naplniť.
Do zápasu sme vstúpili s miernym náskokom, ktorý Bystričanky v polke štvrtiny zmazali a zápas odvtedy prevzali pod svoju kontrolu. Až do konca 1. polčasu sme len doťahovali skóre. Pomáhali nám v tom fauly súperiek, ako aj ich technické priestupky. Do šatne sme šli s vyrovnaným skóre 32:32. Cieľ splnený, teraz nás čakala tretia časť hry, v ktorej sme mali zápas rozhodnúť. To sa nám od začiatku darilo. Po chybách súperiek sme si rýchlo vypracovali dvojciferný náskok. Na dievčatá sme stále aj počas oddychových časov tlačili na to, aby pokračovali v tempe a náskok navyšovali. Bohužiaľ sa dievčatá prestali sústrediť na obranu, zaujímal ich len útok a nepochopiteľne sme začali robiť čoraz častejšie technické priestupky aj my. Do poslednej časti hry sme šli s náskokom 14 bodov, ale čakali nás vysoké a s chuťou hrajúce Bystričanky. Baby vedeli, že ak chcú uspieť, budú musieť siahnuť na dno svojich síl a vyvarovať sa zbytočným chybám. Bystričankám sa však podarilo veľmi rýchlo náš náskok znížiť, čím prebudili aj početný domáci fanklub v hľadisku. Z našej strany sa začali kopiť zbytočné straty, veľmi zle sme pristupovali k obrannej činnosti, neskoro sme si preberali hráčky, nepremieňali sme početné šance spod koša, čím sme nakopli domáce dievčatá k heroickému výkonu. Dve minúty pred koncom sa zápas otočil a najmä naše líderky to vzdali nie len v obrane, ale najmä vo svojich hlavách. V tejto fáze zápasu sme si nezaslúžili vyhrať, aj keď snaha vyrovnať tam bola.
Po dlhšej dobe sme zohrali fyzicky aj psychicky náročný zápas, ktorý sme nezvládli. Zbytočné straty, zbrklé zakončenia, lacné inkasované koše laxným prístupom v obrane mali za následok psychické nezvládnutie záveru zápasu a stratu koncentrácie. O slabej obrane svedčí 41 bodov hráčky Koreckej a 16 bodov šikovnej 2011-tky Čunderlíkovej.
S dievčatami si zápas prejdeme na tréningu, aj vo video rozbore a ideme makať ďalej.
Najbližšie, už o dva týždne, cestujeme do Popradu, kde sa okrem domácich dievčat stretneme opäť s B.Bystricou.

(LKO)

 

Späť