U15: Dohrávka s Košicami

16.01.2023 15:41

Staršie žiačky nastúpili doma v zraneniami zúženej zostave proti silnému súperovi z Košíc. Po obetavom a bojovnom výkone nakoniec jasne prehrali.

BKM Žilina – CBK Košice  38:88 (08:21,07:25,15:22,08:20)
Rzeszotová 15, Šmihovská 7, Macúchová 6, Čačková 4, Dupkalová, Remencová a Sobolová Vi. po 2, Beňušová, Heiserová, Ševčíková, Šlosárová
Fauly: 25 – 10   TH: ZA 50% (4/8) - KE 47% (16/34)

Hodnotenie trénera:

Začali sme odvážne a až po niekoľkých minútach, keď Košice oťukali naše hráčky, sa začala ukazovať ich šikovnosť v útoku a súhra celého kádra. Pritlačili na našu rozohrávku a v snahe opätovať im to sme nazbierali veľké množstvo faulov a v polovici druhej štvrtiny sa nám ešte zúžil káder o vyfaulovanú rozohrávačku. Čo samozrejme vytvorilo tlak na ďalšie hráčky a spomalilo náš prechod do protiútoku. Tu chcem pochváliť naše družstvo, že sa postavili čelom k tejto situácii, síce chvíľku trvalo nájsť opäť súhru no v tretej štvrtine podali pekný výkon. Nebáli sa ďalej zodpovedne brániť a zrýchlili sme prechod do protiútoku, využívali rýchle prihrávky pri prechode cez polovicu a vyskúšali sme si aj hru na vysokých hráčov. Zápas v tejto časti hry vyzeral vyrovnane. V poslednej štvrtine náš zúžený káder kondične nestačil ubrániť rýchly prechod súperiek do útoku a veľa košov sme dostávali takmer bez obrany.
Je to zápas od zápasu. Baby sa zlepšujú, pomaly si nachádzajú miesto na ihrisku aj v zostavách, ukazujú sa ich silné stránky a aj to, na čom potrebujeme popracovať. Začínajú si pomáhať a dôverovať navzájom. To je pre mňa základom každého úspešného družstva a kolektívu.

(FVE)

 

 

Späť