U15: Náročný víkend v Košiciach

06.03.2023 12:53

Staršie žiačky odohrali cez víkend posledné zápasy základnej časti súťaže. V sobotu sa postavili tímu CBK Košice na domácej pôde, no nezvládli úvod zápasu a súper si udržal náskok až do konca. V nedeľu podľahli jasne úradujúcim Majsterkám SR.

CBK Košice - BKM Žilina  76:54 (19:08,25:14,15:19,17:13)
Macúchová a Šmihovská po 15, Rzeszotová 13, Čačková 7, Ondrašinová a Šlosárová po 2, Balogová, Sobolová Va, Sobolová Vi., Ševčíková
Fauly: 14 - 17     TH: KE 38% (8/21) – ZA 60% (6/10)

V úvode stretnutia sme nezačali najlepšie, aj keď hra vyzerala vyrovnane, nevedeli sme dostať loptu do koša.
Druhá štvrtina vyzerala oveľa lepšie a začali sme sa bodovo presadzovať a vychádzali nám nie len akcie na vysokých, ale dokonca aj keď to nešlo cez nich, tak krídla sa na slabej strane pustili do koša, čo bol náš recept na body až do konca stretnutia. Súperky z CKB si držali náskok, no hra bola živá a pekná aj pre oko divákov v hale.
Tretia časť hry bola v našej réžii. Baby zistili, že keď makajú, tak dokážu ubrániť súperky a pár získaných lôpt, vysokých clôn a dvojičiek na strede trojky nás prenieslo cez túto časť hry s väčším skóre, ako mali súperky.
Na záver stretnutia očakávane nasadili domáce dievčatá najlepšiu zostavu, ale môžem hrdo povedať, že hra stále vyzerala vyrovnane.
V tomto zápase sa ukázalo, že aj nižší hráči vedia dávať body a ich rýchla a pohotová hra či už cez vysokých alebo po zbehoch do voľných pozícií priniesla 43 bodov na naše konto z celkových 54.

YA Košice - BKM Žilina  99:36 (28:12,37:05,14:05,20:14)
Rzeszotová 13, Macúchová 9, Šmihovská 6, Sobolová Va. 4, Čačková 3, Ondrašinová 1, Balogová, Sobolová Vi, Ševčíková, Šlosárová
Fauly: 14 – 10   TH: KE 67% (2/3) – ZA 38% (3/8)           

Proti tomuto Košickému družstvu sa začínalo v úplne inom tempe a dievčatá z YA nám nedávali vôbec priestor na tvorbu akcií a agresívna obrana na celé ihrisko veľmi spomalila rozohrávku a prechod do protiútoku. Všetky aktivity sme si museli vybojovať a preto bolo náročné zachovať k tomu aj presné prihrávky a pozičnú hru.
Takýto súper nám nie len ukáže naše nedostatky, ale aj ich okamžite zužitkuje vo svoj prospech.
V druhej a tretej štvrtine sa ešte vystupňovalo tempo hry a naše hráčky mali problém už pri rozohrávke. Našli sme na to nakoniec recept v podobe uvoľnenia sa po clone a vo štvrtej časti hry sme zrýchlili prechod do protiútoku a zlepšili doskok pod súperovým košom.
Zladiť hru v takomto vysokom tempe hry je pre nás ešte náročné, no chcem pochváliť hlavne nové hráčky, ktoré zabojovali a ukázali, že si zaslúžia čas na palubovke.

(FVE)

Späť