U15: Prehra aj v B.Bystrici

10.11.2022 14:23

Staršie žiačky prehrali v 4.kole celoslovenskej súťaže  po vyrovnanom priebehu v Banskej Bystrici.  

Slávia ŠKP Banská Bystrica – BKM Žilina 53:45 (20:09,09:11,14:07,10:18)
Šmihovská 11, Rzeszotová 9, Korenková 6, Macúchová, Sobolová Vik. a Šlosárová po 5, Heiserová a Ondrašinová po 2, Beňušová, Remencová
Fauly: 23 - 14   TH: ZA 32% (11/34) - BB 38% (3/8)

Hodnotenie trénera:
V tomto zápase sme podali podstatne lepší výkon ako deň predtým v Lučenci, napriek tomu, že sme nastúpili v slabšej zostave. Súperky získali už v prvej štvrtine rozhodujúci náskok, ktorý sme síce dokázali v závere mohutným finišom znížiť, ale k obratu už nám nevyšiel čas. O vyrovnanosti zápasu hovorí aj to, že sme dokázali až 2 štvrtiny vyhrať. Dobrý výkon v poslednej štvrtine hovorí aj o tom, že sme to zvládali aj kondične, pritom súperky striedali 15 hráčok, my len 10.
V útoku nás bohužiaľ už tradične brzdila slabšia streľba – len 22 % (TH: 32%). Treba však povedať, že BB je známa prepracovanou obranou., ťažko sa nám vytvárali strelecké pozície. Súperky dobre odstavovali, ale napriek tomu, že sme nemali výškovú prevahu, mali sme až 16 útočných doskokov, čo je proti tomuto súperovi dobré číslo. Potešiteľné je, že proti dobrej obrane BB dokázalo skórovať až 8 našich hráčok, z celkovo desiatich, ktoré nastúpili. Hrali sme aktívne do koša, čo viedlo súpera k častým faulom, bohužiaľ sme to tentoraz nedostatočne trestali z TH (34/11), čo je výrazne pod naším dlhodobým priemerom.   
Celkovo však treba priznať, že súper zápas kontroloval a neustále viedol, my sme sa sem-tam priblížili na dostrel, ale na viac sme nemali. V poslednom prípravnom zápase pred sezónou sme s týmto súperom doma prehrali o 9 bodov, ale vtedy hral v podstatne slabšej zostave. Tentoraz nastúpil so všetkými svojimi oporami, ktoré ho vždy v krízových situáciách potiahli. Nič to však nemení na tom, že sme v tejto sezóne zahrali náš najlepší zápas. Teší ma, že náš výkon rastie od zápasu k zápasu.

(PGE)

 

 

 

Späť