U15: Smolná prehra v Trenčíne

20.03.2023 15:56
Staršie žiačky podali na palubovke Trenčína v prvom kole nadstavbovej časti súťaže slušný a bojovný výkon, ale na víťazstvo to bohužiaľ nestačilo.
 
BK AS Trenčín (MS) - BKM Žilina 41:40 (04:12,17:16,08:5,12:07)
Macúchová 15, Čačková 8, Šmihovská a Šlosárová po 6, Rzeszotová 4, Ondrašinová 1, Balogová, Beňušová, Heiserová, Sobolová Va., Sobolová Vi., Ševčíková
Fauly: 10 - 8   TH: TN 22% (2/9) - ZA 27% (3/11)
 
Hodnotenie trénera:

Do zápasu sme nastúpili vo vyššom tempe ako súperky z Trenčína, no nedarilo sa nám zakončovať. Avšak dobrou obranou a tlakom už od polovičky sme spomalili útoky a akcie protivníčok a 1. štvrtina skončila jasným našim vedením.
Na 2. štvrtinu nastúpili dva úplne iné tímy, no zrazu sme začali ťahať za kratší koniec. Drsnejšia hra od súperiek nás zastrašila a dovolili sme im nie len sa presadzovať, ale aj eliminovať naše akcie v útoku.
Druhá polovica zápasu (3. a 4. štvrtina) bola z našej strany v podaní rýchlych protiútokov, ktoré hráčky z Trenčína nemali šancu stíhať ani brániť, no pri takomto počte jasných šancí už sa nejedná len o „hernú smolu“, ale ide skôr o stres a nedostatočné sebavedomie pri zakončení a to rozhodlo o všetkom. Šesť sekúnd do konca zápasu za stavu 40:41 sme mali jasnú šancu obrátiť skóre nie raz, ale dokonca až dva-krát a to nie je ospravedlnenie, len pocit prehry a sklamania.
Môžem povedať, že máme prvú ozajstnú spoločnú prehru, kde sme sa mohli na vlastnej koži presvedčiť, ako dôležitý je malý detail v zápase...(dôraznejší doskok, istejšie zakončenie, lepšia prihrávka, prísnejšia obrana, sebavedomie v súbojoch, kvalitná clona,...),  pretože v tomto zápase mohla každá hráčka rozhodnúť o našom víťazstve a verím, že na domácej pôde tieto veci podoťahujeme a bude to jasné víťazstvo pre náš tím.

(FVE)

 

 

Späť