U15: Staršie žiačky na TUBANAKu

08.09.2022 20:02

Dievčatá z Basketbalového klubu mládeže v Závodí sa zúčastnili na basketbalovom turnaji v Kyjove pre hráčky narodené v roku 2008 a mladšie, kde odohrali 5 kvalitných zápasov. V konečnom hodnotení obsadili po 3 víťazstvách a 2 prehrách konečné 5.miesto.

BKM Žilina - BC Vysočina 17:50
BKM Žilina - SK K2 Prostějov 18:73
BKM Žilina - Jiskra Kyjov 60:38
BKM Žilina - Basket Ostrava 53:32
BKM Žilina - Basketbal Dubňany 60:35

Konečné poradie družstiev:
1.Prostějov
2.Jihlava
3.Lučenec
4.HB Praha
5.Žilina
6.Dubňany
7.Basket Ostrava
8.Kyjov

Strelci:
Koristová 58, Macuchová 51, Šmihovská a Šlosárová po 33, Korenková 13,  Ondrašinová a Sobolová Vi. po 6, Dupkalová 4, Rzeszotová a Ševčíková po 2, Heiserová, Beňušová, Sobolová Va.

Fauly: ZA 53  -  súperi 26
TH:     ZA 56% (22/39)  -  súperi 37% (20/54)

Hodnotenie trénera:
„ Do turnaja sme vstúpili dvomi vysokými prehrami s družstvami, ktoré sa neskôr stretli vo finále. Postupne sme sa zlepšovali a v ďalších troch zápasoch sme už jasne vyhrali. Vzhľadom na systém turnaja to však stačilo len na 5. miesto z 8 zúčastnených družstiev, ale výsledok zhruba odráža našu momentálnu výkonnosť. Problémom bolo, že sme po troch mesiacoch hrali prvé zápasy, prípravu sme začali len 5 dní pred turnajom. České družstvá začali podstatne skôr, pretože súťaž im začína už v polovici septembra. Naša začne až v októbri, teda boli sme v úplne inom štádiu prípravy na sezónu.
Vzhľadom k tomu, že sa nám hneď v prvom zápase zranila naša najvyššia podkošová hráčka a ďalšia podkošová hrala len málo kvôli zranenému kolenu, zostala nám len jedna klasická podkošová hráčka, ktorá samozrejme na všetko nestačila. Tím museli ťahať hlavne menšie hráčky, čo sa ukázalo byť veľkým hendikepom. Súperky nás na doskoku výrazne prevyšovali.
Celková úspešnosť streľby z hry bola len 26%, ale vzhľadom na stav prípravy to nebolo žiadne prekvapenie (bežne býva nad 30%). Prekvapením bola naša vysoká úspešnosť z TH 56%, súperky len 37%. Mali sme dvakrát toľko faulov ako súperky, čo hovorí hlavne o slabšej kondičnej pripravenosti (začiatok prípravy). Veľkým bonusom je, že sme mohli vyskúšať nové hráčky, ktoré prišli do tímu len v tomto kalendárnom roku. Viaceré ukázali veľký potenciál a v sezóne ich určite postupne nasadíme aj v súťažných zápasoch.
Celkovo si myslím, že dievčatá nesklamali, zaslúžia si pochvalu, hrali to, čo sa v danej situácii dalo očakávať. V tomto roku sme si dovolili malý experiment, turnaj sme poňali ako súčasť prípravy, mali sme len skrátené sústredenie a žiadny bežný tréning v telocvični ako to zvykneme robiť pred turnajmi. Chceli sme využiť možnosť zahrať si na dobre obsadenom medzinárodnom turnaji, so súpermi rôznej kvality.
Na záver by som sa ešte chcel poďakovať rodičom, ktorí pomohli s dopravou (p.Korenko, p.Šlosár, p.Beňuš,p.Korista).

(PGE)
Späť