U15: Staršie žiačky siahali na víťazstvo

28.02.2023 23:50

Staršie žiačky v nedeľnom dohrávanom stretnutí proti Lučencu ťahali za kratší koniec.

BKM Žilina – AKAPO Lučenec  60:75 (15:16,17:19,12:13,16:27)
Rzeszotová 21, Macúchová 12, Ondrašinová 10, Šlosárová 8, Čačková 5, Dupkalová a Sobolová Vi. po 2, Beňušová, Heiserová, Remencová, Sobolová Va., Ševčíková
Fauly: 17 – 23   TH: ZA 40% (8/20) - LC 32% (7/22)       

Hodnotenie trénera:

Hneď od začiatku sme hrali náš basket, rýchle lopty na vysokých. Hráčky Žiliny vytvorili až moc pohodlný náskok, ktorý sa samozrejme Lučencu nepáčil a pritvrdili ako v obrane tak aj v útoku a začali doťahovať svoje akcie a prvá štvrtina skončila s rozdielom jedného bodu.
Druhá časť hry sa viedla v podobnom duchu, no nedarilo sa nám využívať vysokých a zakončovať jasné príležitosti. To nám ubralo vietor z plachiet a hlavne kopec bodov na tabuli.
V tretej a záverečnej štvrtine hráčky Žiliny dostali namiesto lopty „horúci zemiak“ a doslova sa zdalo, že kôš súperiek sa mu chce za každú cenu vyhnúť. Úplne sme prestali hrať na vysokých a to viedlo k odvážnejšej hre súpera, ktorý zakončoval „všetko“, čo hodil na kôš. Žilina dokonca zistila, že v basketbale treba brániť aj na čiare trojkového hodu. Koncovka ani comeback nám nevyšiel a stabilnejší výkon súperiek im udržal náskok až do konca stretnutia.
Lučenec neprišiel vyhrať a ani tak nehral, no bez úspešného zakončenia Žilina nedala dostatok bodov, aby si zaslúžila výhru.

(FVE)

Späť