U15: Tesné, ale zaslúžené víťazstvo

04.04.2023 23:11

Staršie žiačky zvládli napínavý záver zápasu proti Vráblom a zabezpečili si tesné víťazstvo na domácej pôde.

BKM Žilina - BK Vráble   67:64 (19:15,16:10,17:16,15:23)
Rzeszotová 23, Macúchová 21, Čačková 6, Heiserová a Ochodničanová po 4, Dupkalová, Remencová, Ševčíková a Šmihovská po 2, Šlosárová 1, Beňušová, Sobolová Va.
Fauly: 12 – 16   TH: ZA 39% (14/22) - VR 44% (7/16)

Hodnotenie trénera:

V úvode stretnutia sme dominovali aktivitou a prechodom do útoku, no baby spohodlneli a súperky to hneď vycítili a doslova ich to povzbudilo v tom, aby hrali lepšie, makali v obrane a tlačili na hráčku s loptou.
Druhú štvrtinu sme začali aj zakončili solídnou hrou a na polčase sme sa mohli tešiť s 10-bodového náskoku.
Do druhého polčasu sme nastúpili až veľmi pohodlne, čo opäť povzbudilo hráčky z Vráblov a ich hra bola rýchlejšia, aj prihrávky presnejšie. Prekvapili nás strelami z 3 bodovej čiary, z ktorých skoro polovička skončila či už úspešným 3 bodovým hodom alebo doskokom a skórovaním pre súperky.
Záver bol veľmi napínavý. Pár minút pred koncom sa dievčatá z Vráblov dostali dokonca do vedenia hlavne kvôli naším stratám (43 strát). Prísnejšou našou hrou v obrane a po stratách lôpt súperiek sme však vybojovali cenné lopty, ktoré nám zabezpečili víťazstvo Napätie v hale by sa dalo krájať a verím, že aj diváci na oboch stranách si prišli na svoje, pretože ešte 1 minútu do konca nebolo vôbec jasné, kto sa bude tešiť po finálnom klaksóne.

Záverečná veta: „Vďaka“ náskoku sme prestali tlačiť na súperky a nespomaľovali ich rozohrávku, či prechod za polovicu. Táto chyba sa nesmie do budúcna opakovať!" 

(FVE)

 

 

 

 

Späť