U17: Kadetky na veľkonočnom turnaji

09.04.2024 00:32
Družstvo kadetiek sa zúčastnilo na medzinárodnom veľkonočnom turnaji Easter Cup Klatovy, kde odohralo celkovo proti českým súperkám 6 zápasov s bilanciou 2 výhry a štyri prehry. Dievčatá aj napriek zraneniam počas turnaja zabojovali a len vďaka horšiemu skóre nepostúpili zo základnej skupiny do bojov o medaile. Družstvo obsadilo na turnaji konečné 8.miesto a okrem zážitkov z turnaja dievčatá nadobudli aj cenné skúsenosti. 
 
zápasy v skupine:
SKB Rokycany - BKM Žilina 13:63
BK Medvědice Beroun - BKM Žilina 53:23
BC START Říčany - BKM Žilina 20:25
BK START Ostrava - BKM Žilina 45:36

semifinále o 5.-10.miesto
Vlčice Žďár - BKM Žilina 43:33
 
zápas o 7.miesto
BC START Říčany - BKM Žilina 48:19
 
Konečné poradie:
1.BK Lvice Litomerice
2.Sluneta Ústí nad Labem
3.BK Medvědice Beroun
4.BK START Ostrava
5.BK Klatovy
6.Vlčice Žďár
7.BC Říčany
8.BKM Žilina
9.Basket Valmez
10.SKB Rokycany
 
Hodnotnie trénerky:

Na turnaj v Klatovoch sme vycestovali s desiatimi hráčkami. Z rodinných dôvodov nám chýbali dve hráčky zo základnej zostavy.
V kategórii U16 boli 2 skupiny. Naša skupina bola veľmi vyrovnaná a hrali sme iba proti českým družstvám. Zo skupiny postupovali 2 družstvá. Napriek 2 víťazstvám a dobrému skóre sme na poslednú chvíľu nepostúpili, keďže až 3 družstvá mali rovnaký počet víťazstiev. K postupu nám chýbali 4 body, keďže sa počítal rozdiel vzájomných zápasov.
Na náš prvý zápas  s Rokycanmi sme nastúpili hneď po príchode z vlaku. Od úvodných minút sme sa sústredili na dobrú obranu a z toho vyrážali do protiútokov. Častým striedaním sme udržiavali dobré tempo zápasu a zvíťazili sme zaslúžene 50 bodovým rozdielom.
Druhý zápas s Berounom bol pre nás veľmi náročný. Hrali sme ráno o 8 hodine. Po dlhej ceste sme nemali čas na oddych a podľa toho sa vyvíjal aj zápas. Zaostávali sme za súperom vo všetkých činnostiach.
Zápas s Říčanmi nijako nenadchol, keďže aj my aj súper sa nevedel presadiť bodovo. Tempo zápasu bolo veľmi slabé, ale bojovali sme do konca a v záverečnej štvrtine sme už víťazstvo nepustili z našich rúk.
Zápas s Ostravou bol od začiatku veľmi nervózny. V tomto zápase sme potrebovali potvrdiť 2. miesto v skupine. Ostrava nás veľmi tvrdo bránila a nedovolila nám presadiť sa pod jej košom. Veľkou bojovnosť v poslednej štvrtine sme sa dotiahli na rozdiel 9 bodov, ale naše úsilie prišlo neskoro.Po zápase s Ostravou nastalo veľké sklamanie, napriek dobrým výkonom sme nepostúpili zo skupiny do bojov o medaile.
Na zápasy o 5.-8. miesto sme nastúpili už v oklieštenej zostave. Dve hráčky nemohli nastúpiť vôbec kvôli zlomenej ruke a podvrtnutým stavcom na krčnej chrbtici. Tieto zranenia narušili našu hernú pohodu. Po dvoch prehrách sme skončili na 8.mieste z 10 družstiev. Tento turnaj nám ukázal, že vieme držať krok aj so zahraničnými družstvami.
V Klatovoch sme sa cítili dobre a okrem basketbalových zážitkov si odnášame aj pekné spomienky z návštevy pamiatok mesta.

(ASV)

 

Späť