U17: Kadetky vysoko podľahli Seredi

04.12.2023 04:04
Kadetky (roč.2008) z Basketbalového klubu mládeže v Žiline vycestovali do Serede, kde
po jednoznačnom priebehu vysoko podľahli favorizovaným domácim dievčatám, ktoré vedú
skupinu ZKadetky (roč.2008) z Basketbalového klubu mládeže v Žiline vycestovali do Serede, kde
po jednoznačnom priebehu vysoko podľahli favorizovaným domácim dievčatám, ktoré vedú
skupinu Západ.ápad.
Kadetky vycestovali do Serede, kde po jednoznačnom priebehu vysoko podľahli favorizovaným domácim dievčatám, ktoré vedú skupinu Západ.

BK Lokomotíva Sereď - BKM Žilina 122:39 (33:08,31:13,27:09,31:09)

Macúchová 10, Sviteková 8, Rzeszotová 6, Sobolová Vi. a Šmihovská po 5, Čačková a Šlosárová po 2, Sobolová Va. 1, Remencová, Beňušová
Fauly: 19/13   TH: Se 35% (7/19) - ZA 37% (6/17)
VIDEOZÁZNAM

Hodnotenie trénera:

V porovnaní s domácim zápasom 17:124 je vidno zlepšenie v útoku, nastrieľali sme viac ako dvojnásobný počet bodov napriek tomu, že vonku je to vždy ťažšie. V obrane sme sa moc dopredu nepohli, neskoro napádame, príliš mäkko bránime, zväčša len tieňovo, chýba väčšia agresivita. Potešiteľné je len to že dievčatá hrali s veľkým nasadením a vložili do hry aj srdce. Nebol to taký odovzdaný výkon ako doma. Podarilo sa nám aj zahrať pár pekných útočných akcií po nacvičených kombináciách.
Najväčší problém nám robí obrovské množstvo stratených lôpt (65!!!) a to ani tak nie vplyvom mimoriadnej obrany súpera, ale jednoduchými vlastnými chybami, hlavne zbŕklymi  prihrávkami na obsadené hráčky. To súvisí samozrejme aj so slabou ponukovou činnosťou, teda neuvolňujeme sa pre loptu. Chceme hrať síce rýchlo, to je fajn, ale nevieme správne vyhodnotiť situáciu a nevieme nahrať v správnej chvíli. Problémom je aj presnosť prihrávok.
Streľba spod koša bola solídna 20/12 - 60%, horšie to už bolo z poľa 17/3 – len 18%, v poslednej sekunde zápasu sa nám podarilo premeniť náš jediný 3-kový pokus. Celkovo sme vystrelili na kôš len 38-krát (!!!) a to je za 40 minút strašne málo. Súvisí to s tým množstvom ľahkých strát a takmer žiadnym útočným doskokom. Napriek tomu, že sme mali jasnú výškovú prevahu, nedokázali sme sa presadiť ani na útočnom doskoku (len 2 !!!). ani na bloku (len 3). Porovnateľní sme boli len v TH, ale úspešnosť bola sotva priemerná.
Súperky sú síce staršie a skúsenejšie, ale ak minimalizujeme vlastné takpovediac nevynútené chyby, môžeme v budúcnosti s týmto súperom hrať podstatne dôstojnejšiu úlohu.

(PGE)

Späť