U17: Sympatický výkon v odvete

01.02.2024 20:46

Kadetky sa po sobotňajšom zápase v Starej Turej stretli s rovnakým súperom po 22 hodinách v nedeľu na domácej palubovke. Tentoraz nás súperky už nepodcenili a nič nenechali na náhodu. Po 3.štvrtinách bolo rozhodnuté, v závere sme už len kozmeticky vylepšili výsledok. Napriek tomu dievčatá podali vzhľadom na oslabenú zostavu sympatický výkon.

BKM Žilina – MBK Stará Turá  42:65 (09:18,10:18,09:22,14:07)
Sviteková 10, Šmihovská 9, Macúchová 8, Čačková 7, Sobolová Vik. 4, Sobolová Van. a Ševčíková po 2, Beňušová, Šlosárová
Fauly: 17 – 18   TH: ZA 22% (2/9) - ST 60% (9/15)

Hodnotenie trénera:

V porovnaní s včerajším zápasom je výsledok podobný, ale priebeh bol predsa celkom iný. Včera sme až do polčasu viedli, tentoraz mal súper od začiatku navrch a my sme v závere už len skorigovali skóre. Mali sme toho už „plné kecky“. Máme úzky káder a k tomu ešte 2 dôležité hráčky zranené, nestihli sme zregenerovať, pôsobili sme unaveným dojmom. Jednoznačne sa prejavil širší a vyrovnanejší káder súperiek.
Dievčatá sa však aj tak nemajú za čo hanbiť, bol to dobrý bojovný výkon, zabrali sme hlavne v obrane, veď v poslednom domácom zápase s týmto súperom sme dostali 113 bodov, (teraz len 65 !!!) a to nás už súper poučený priebehom domáceho zápasu určite nepodcenil. Naša streľba spod koša bola výborná 18/13 - 72%, streľba z poľa už slabšia 38/7 – 18%, slabé boli aj TH 9/2 – 22%. Dôležité je, že sa strelecky presadilo až 7 z 9 hráčok.
Zlepšili sme obranu a nedostávali sme už toľko ľahkých košov. Teší ma, že sme sa tentoraz súperkám vyrovnali v agresivite (pomer faulov 17/18), nedali sme už žiadnu loptu zadarmo, súperky museli bojovať. Nebol to náš najlepší výkon pod mojím vedením (ten bol deň predtým), ale určite to nebola žiadna hanba, dievčatá si zaslúžia pochvalu, mnohé si siahli až na samé dno svojich síl.
Ukázali sme, že výsledky posledných zápasov neboli náhodné. Začíname byť aj pre silných súperov dôstojnými protivníkmi napriek zraneniami zdecimovanej zostave. A to je po nevydarenej prvej polovici sezóny veľmi povzbudzujúce zistenie.

(PGE)

Späť