U17: Vysoké prehry kadetiek

30.10.2023 13:52

Kadetky odohrali počas víkendu ďalšie dva zápasy svojej súťaže. V sobotu sa predstavili na palubovke Starej Turej, v nedeľu doma proti Piešťanským Čajočkám.

MBK Stará Turá - BKM Žilina 124:27 (33:08,31:07,39:06,21:06)
Čačková 6, Balogová, Dupkalová a Heiserová po 4, Rzeszotová a Sviteková po 3, Šmihovská 2, Sobolová Vi. 1, Beňušová, Remencová, Ševčíková, Šlosárová
Fauly: 6 – 5  TH: ZA 50% (3/6)                   

Družstvo Starej Turej, ktoré je posilnené staršími a skúsenejšími hráčkami, hrá mimo súťaž a zápas s nimi bol veľmi náročný. Stará Turá ukázala na domácej palubovke svoju silu a my sme nedokázali kontrovať a ani pritvrdiť hru, aby sme spomalili ich akcie a protiútoky. Je náročné sústrediť sa na hru a nebrať si stav osobne, ale športovo, oddeliť to a pokračovať v základných veciach, ako je prísna obrana a dôrazné zakončovanie, odstavovanie, uvoľňovanie sa a rýchla rozohrávka.

BKM Žilina – Piešťanské Čajočky 30:98 (10:30,04:27,10:18,06:23)
Sviteková 7, Balogová a Macúchová po 6, Sobolová Va. 3, Dupkalová, Heiserová, Sobolová Vi. a Šlosárová po 2, Beňušová, Remencová, Rzeszotová, Ševčíková  Fauly: 12 – 11  TH: ZA 67% (8/12)

Hneď od začiatku sme do zápasu nastúpili v rovnakom tempe ako súper, no samozrejme kvalita Čajočiek na seba nenechala dlho čakať a po ich time-out-e sa začali točiť pod našimi košmi. Musím pochváliť dievčatá, že počas zápasu sprísnili osobnú obranu a začali tlačiť na loptu, ale aj mimo nej a to veľmi komplikovalo v druhej polovici hry nájazdy súperiek do koša, ktoré často stroskotali na výpomoci našich vysokých hráčok. Nanešťastie Čajočky vedia aj strieľať, a preto len samotná obrana nestačí. Vychádzali nám celkom akcie, no zakončenie s veľmi ľahkých pozícii sme zahadzovali doslova ako horúci zemiak. Osobne vidím v hráčkach veľký potenciál a verím, že v najbližších mesiacoch a rokoch sa môžeme tešiť na veľmi pekný basketbal pod Žilinskými košmi.

(FVE)

 

 

 

Späť