Úspešný štart starších minižiačok do súťaže

18.10.2021 01:56

Staršie minižiačky sa po ročnom čakaní na prvé súťažné zápasy konečne dočkali a v sobotu 16.10. nastúpili v Košiciach proti dievčatám z domáceho klubu Young Angels. Mladé Žiinčanky vstúpili so súťažnej sezóny úspešne a po dvoch zápasoch sa tešili z víťazstiev.

Young Angels Košice - BKM Žilina 23:41 (02:08,09:05,04:14,08:14)
Fauly:  7 - 8    TH: KE 30% (3/10) - ZA 63% (5/8)
Adamíková 12, Rumanová 11, Harantová 8, Trnovcová 4, Kubelová, Lipovská a Tolnayová po 2, Belčíková, Jaroščiaková, Kubošová, Macúchová, Papajová, Syneková, Šmihovská

VIDEO ZÁZNAM
 
Young Angels Košice - BKM Žilina 18:51 (00:10,14:08,00:16,04:17)
Fauly:   7 - 7    TH: KE 0% (0/4) - ZA 38% (3/8)
Harantová 18, Papajová 9, Tolnayová 8, Šmihovská 6, Macúchová a Rumanová po 4, Jaroščiaková 2, Adamíková, Belčíková, Kubelová, Kubošová, Lipovská, Syneková, Trnovcová
 

VIDEO ZÁZNAM

Hodnotenie trénera:
Po troch týždňoch sme sa opäť vrátili do Košíc, tentokrát už konečne na súťažné zápasy. Súpera sme poznali z domáceho júnového turnaja a vedeli sme, že nás dnes nečakajú ľahké zápasy. Začali sme v tempe a bez rešpektu. Vytvorili sme si viacero šancí na skórovanie avšak často so zbrklým zakončením. Bohužiaľ po rýchlom začiatku prišla ospalosť, dezorientácia a spomalené reakcie našich báb. Súperovi sa podarilo v druhej časti hry trestať naše zbytočné fauly a chyby, vďaka čomu stiahol náš náskok z prvej štvrtiny a zápas zdramatizoval. V druhom polčase sme zlepšili doskok a hrali viac tímovejšie Vychádzali nám nacvičené "štandardky" a vypracovali sme si náskok, ktorý sme dokázali udržať do konca zápasu. 
Druhý zápas sa niesol v podobnom duchu. V prvej a tretej štvrtine nám súper dokonca kôš nedal, ale v druhej štvrtine sme domácim dievčatám opäť dovolili zápas zdramatizovať. V druhom polčase sme využívali chyby domácich dievčat a úbytok ich fyzických síl.
Zápasy boli viacmennej vyrovnané a rozhodli sme ich len v posledných častiach hry. Zahrali si všetky hráčky a každá niečím prispela k našim víťazstvám. Výkon družstva hodnotím ako priemerný, cieľ sme však splnili. Vysokým hráčkam chýbala väčšia snaha o doskok pod košom, niektoré dievčatá boli počas oboch zápasov dezorientované, väčšina musí zlepšiť obranu a obranný postoj. Spokojný som so zlepšeným vyhadzovaním lopty z autu, nie však s uvoľňovaním sa dievčat pre nahrávku. Taktiež sme sa snažili viac aplikovať dlhú nahrávku do protiútoku aj s úspešným zakončením. Natálii gratulujem k prvej trojke, aj keď ju rozhodcovia uznali ako kôš za 2 body.

Hodnotenie asistentky trénera:
1. kolo súťažných zápasov sme odštartovali v Košiciach. Nakoľko kvôli protipandemickým opatreniam sa nám pri poslednej návšteve Košíc nepodarilo odohrať prípravné zápasy s Young Angels Košice (U12) tak sme radi, že nám to dnes vyšlo a mohli sme si s nimi zmerať sily.
Popravde, aj napriek tomu, že sme oba zápasy vyhrali, tak sme očakávali oveľa lepší nástup hneď na začiatku. Opäť sme boli ako neprebudené princezné a trvalo nám dlhší čas na to, aby sme sa dostali do ako takej hráčskej formy.
Nedarilo sa nam premieňať strely na kôš, pretože ich dievčatá hádzali doslova ako sa im zadarilo hodiť, ako keby v rukách mali horúci zemiak a potrebovali sa ho rýchlo zbaviť. Žiadne doskoky po streľbe a ani odstavovanie protihráčok. V celom zápase sme strácali lopty nepresnými nahrávkami, ktoré pramenili z toho, že pred nahrávkou dievčatá nezdvihli hlavu, aby si zmapovali situáciu, kde majú voľnú spoluhráčku. Boli to doslova zahodené lopty.
Dokonca behom jednej štvrtiny sa takmer podarilo Nene vyfaulovať.
Strelecky sa nám začalo dariť až po polčase. Rovnako sme začali nahrávať do pohybu pri rozohrávkach a aj strelecké pokusy pri trestných hodoch boli úspešné. Dotiahli sme to do zdarného konca a mohli sme sa tešiť z výhry. Do zápasu nastúpili všetky nominované dievčatá.
Do druhého zápasu sme nastúpili s trochu väčšou bojovnosťou, aj keď stale sme nevideli poriadne odstavovanie hráčok a tiež dievčatá nepoužívali zmeny smerov. Keď sa nám do cesty postavili súperky, radšej sme volili cestu zastavenia a rýchleho nahratia spoluhráčke. Samozrejme neskôr sa dievčatá osmelili a predsa len zmeny smerov začali trochu viac používať. Potešilo nás, že napríklad Naty použila cúvanie s driblingom, aby sa uvolnila od brániacej hráčky. Tiež sme videli aj nahrávky dopredu s pokusmi so zakončením dvojtaktom. Rovnako sme viac doskakovali pod súperovým košom.
Obe víťazstva nás samozrejme veľmi potešili a dievčatá si mohli opäť na záver zaskandovať svoj víťazný pokrik. Verím, že nás tieto zápasy zas posunú vpred, poučíme sa z chýb, popracujeme na tom, aby sme vychytali muchy a podarí sa nám opäť zdolať ďalších súperov. Dievčatám k víťazstvám GRATULUJEME a tešíme sa s nimi! Sme predsa jeden tím!

(LKO,ZKU)

Späť