Úspešný štart starších žiačok do slovenskej súťaže

02.10.2016 23:37

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí úspešne vstúpili do celoštátnej súťaže starších žiačok. V Bratislave jednoznačne zdolali družstvo Slovana. O zápase rozhodli drvivým náporom v prvej štvrtine, keď získali 20 bodový náskok, potom sa zápas už len dohrával.

Slovan BA – BKM Žilina 56:75 (07:28,13:15,15:16,21:16)
Gažiová-20, Tadesse-12, Soliarová-9, Ďuranová-9, Gašpieriková-8, Rajčanová-6, Váňová-4, Káčerová-3, Tarabiková-2, Vavrová-2, Tomiczková, Chovancová
Fauly: 18/19  TH: BA 26/16 (62%)  –  ZA 19/9 (47%)

Hodnotenie trénera:
„Som rád, že sa nám podaril takýto vstup do súťaže. Hrali sme s 5.družstvom z vlaňajších majstrovstiev Slovenska na jeho palubovke, takže s výsledkom som veľmi spokojný. Ukázali sme, že aj my patríme k špičke, že s nami treba počítať, aj keď sme sa vlani do 6-členného finále majstrovstiev SR neprebojovali. Po dlhšom čase sme aj mali k dispozícii všetky hráčky, i keď nie všetky sú úplne fit.
Výborne sme do zápasu vstúpili, súper nás zjavne nepoznal, uplatňovali sme naše nacvičené signály a výborne sme bránili rozohrávku súpera už na jeho vlastnej polovici. Bohužiaľ po získaní rozhodujúceho náskoku sme sa až príliš uspokojili a v závere sme dovolili súperovi skorigovať náš miestami až 30-bodový náskok. Výhodou bolo, že sme mohli dať hrať viac-menej rovnomerne všetky naše hráčky. Treba povedať, že ani naše   2003-ky sa vôbec nestratili. Zahrali veľmi dobre.
Jediným negatívom zápasu bolo zranenie Soni, ktorá nám bude veľmi chýbať na doskoku. Prajem jej skoré uzdravenie. Zaujímavosťou bola výborná streľba TH u oboch družstiev (my 47%, súper 62%). Pozoruhodných je aj našich 31 útočných doskokov. To sa už na tejto úrovni v tejto kategórii často nepodarí. Výborný výkon podali rozhodcovia.“

Jednotlivci:
Betka – veľmi dobrý výkon v útoku, 1.miesto v MVP, najlepšia strelkyňa, najviac blokov, stále ešte kondičné nedostatky, Vanes T – výborný výkon v útoku, zlepšiť hru v poli, chýbajú získané lopty, Soňa – pomaly sa rozbiehala, pomohla hlavne na doskoku, najviac obranných doskokov, škoda zranenia, Ema V -  nevydarený zápas, kondičné problémy, Táňa – solídny výkon, ale vidno, že sa borí so zdravotnými problémami, Vaness G – veľmi dobrý komplexný výkon, Nata – najviac získaných lôpt, nedarila sa streľba, tréningový výpadok bol dosť cítiť, Lucia – veľmi dobre, aj keď nepadalo ako inokedy, pomohla na doskoku, Peťa – výborne v poli, odvážne v útoku, Evka – výborný výkon v obrane, ale vidno bol zdravotný hendykep, Adel – v obrane dobre, ale chýba viac odvahy v útoku, alibistické nahrávky, Alex – solídny výkon, pomohla hlavne v obrane.

(PGE)

 

Späť