Úspešný vstup žiačok do českej súťaže

19.09.2015 12:21

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí nastúpili na prvý súťažný zápas v tejto sezóne v nadregionálnej moravskej súťaže kategórie U15 (roč.2001) proti tímu BK Příbor na súperovej palubovke. V tomto zápase po jednoznačnom priebehu jasne dominovali a jednoznačne zvíťazili. 

BK Příbor - BKM Žilina 46:73 (09:19,09:17,05:15,23:22)
Gažiová 17b, Soliarová 15b, Ďuranová 11b, Rajčanová a Vavrová po 8b, Derkitsová 6b, Gavláková 4b, Tadesse a Tomiczková po 2b, Michaličková
Fauly: 14 - 19    TH:  PR 38% (26/10) - ZA 33% (21/7)

Hodnotenie trénera:
„Bol som veľmi prekvapený týmto zápasom, lebo som očakával, že súper bude mať výraznú výškovú a fyzickú prevahu, o to viac, že nám chýbali obidve naše najvyššie hráčky (Miška a Vanessa G.). Súper mal síce zväčša roč. 2001, ale v priemere bol napodiv len o málo vyšší. Herne však zaostával, prevyšovali sme ho hlavne na doskoku a agresívnou celoplošnou obranou, ktorou sme súpera často prinútili k chybe. Súperky sa stiahli za polovicu a snažili sa naše rýchlostné a technické prednosti eliminovať stiahnutou kolektívnou obranou.
Výborný výkon podali rozhodcovia, tentoraz som vôbec nemal pocit, že idú nejaké percentá domácim, a aj kvalita rozhodovania bola na výške. Súper síce herne zaostával, ale príkladne bojoval, hral korektne, bez skrytých zákerných faulov. Tiež prispel k divácky atraktívnemu zápasu, kde sa obidvaja súperi snažili hrať férovo.
Dievčatá podali veľmi dobrý výkon. V útoku sme doskočili až 31 lôpt a dobrou obranou sme získali sme 34 lôpt v poli. Darilo sa nám aj pri streľbe z poľa – 30%. 33%-ná  úspešnosť je pri streľbe trestných na súperovej palubovke v tejto kategórii tiež slušný výsledok. Všetky hráčky príkladne bojovali a napodiv sme vo veľkej telocvični nemali ani žiadne kondičné problémy (až na tých, ktorí sa nezúčastnili sústredenia). Podali sme kolektívny výkon. Nikto výrazne nesklamal. Celkovo bolo vidno, že nám veľmi pomohli zápasy na turnaji v Trnave.
Z jednotlivcov sa na útočnom doskoku najviac presadzovala Soňa a Betka, v obrannom doskoku zase Táňa s Emou. Na bloku sa najviac darilo Betke. V získaných loptách už tradične dominovala Natal, ktorá zároveň výborne dirigovala našu hru. Milo všetkých prekvapila, keď sa tentoraz ani nevyfaulovala. Veľkú radosť mám z toho, že sa nám darí stále lepšie zapracovať do nášho systému hry obidve posily z Prievidze. Napriek kondičným problémom sa chytajú postupne Betka a Saška G. Obidve podali podstatne lepšie výkony, ako na turnaji v Trnave. Štandardný výkon podala Táňa a Vanesa T. Na Táni začína byť vidieť zvýšené sebavedomie, dovolí si už aj technické finesy, ktoré nacvičujeme na tréningoch. Výrazné zlepšenie ukázala Adel a streleckou úspešnosťou príjemne prekvapila Sima. Zlepšenú orientáciu na ihrisku ukázala Zuzka.“

(PGE) 

Späť