V 3.kole žiačky nestačili na rozbehnutú Ostravu

27.09.2015 13:56

Dievčatá roč.2002 z Basketbalového klubu mládeže v Závodí privítali na svojej palubovke v rámci českej nadregionálnej súťaže U15 dievčatá z Ostravy. Súper patrí k českej špičke, bol veľmi silný a jasne zvíťazil. 

BKM Žilina - SBŠ Ostrava "B"  49:82 (17:21,15:22,11:24,06:15)
Gažiová 21b, Ďuranová 12b, Michaličková I. 6b, Gašpieriková 5b, Frniaková 4b, Tadesse 1b, Derkitsová, Chovancová, Káčerová, Tomiczková
Fauly: 28 -18    TH: ZA 25% (28/7) - OV 48% (42/20)

Hodnotenie trénera:
„Do polčasu sme sa ešte držali, ale potom sme to nezvládli hlavne fyzicky a vyspelý súper nás jasne prevýšil. Napriek tomu nie som nespokojný, pretože v oslabenej zostave sme favorizovanému súperovi kládli do polčasu tuhý odpor. V druhom polčase sa prejavila fyzická prevaha súpera. Bola to pre nás výborná škola a dievčatá videli, že silný súper každé naše zaváhanie v obrane tvrdo trestal. Často sme inkasovali po rýchlych protiútokoch. Nestíhali sme sa vracať.
Tentoraz sa nám pod tlakom agresívnej a pohyblivej obrany nedarila streľba z hry – len 23% ani streľba TH – 25%. Sčasti to bolo dané aj tým, že dievčatá hrali v Tepličke len 1.zápas a na nové „domáce“ prostredie si ešte len zvykajú. Určitú rolu určite zohrala fyzická vyčerpanosť.
Z jednotlivcov podala výborný výkon Evka (aj keď strelecky sa jej nedarilo) a Betka (pokiaľ stačila fyzicky). V hodnotení MVP bola najlepšia Vanessa G. Zlepšenie oproti posledným zápasom ukázala Adel. Na doskoku nás ťahala tradične Táňa s Vanessou G.. Ostatní zahrali svoj štandard, ale všetky dievčatá bojovali zo všetkých síl a zaslúžia si pochvalu. Páčilo sa mi, že aj lavička žila s dianím na ihrisku. Je fajn, že nás prišla povzbudiť aj dlhodobo zranená Miška. Ukázala tímového ducha. Chcem sa tiež poďakovať aj Barči a Ivke, že nám prišli pomôcť.
Najbližší víkend máme konečne voľný, potom 10.10. hráme v Havířove a 17.10. začneme hrať slovenskú ligu v Banskej Bystrici.“

(PGE)

Späť